23/01/2020 | Barcelona | Activitats > Cinema

Un any més, Cinema Baix ens introdueix al cinema asiàtic amb el Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat. Del 23 al 27 de gener de 2020 es projectaran 17 pel·lícules de 12 països asiàtics, de les quals quatre faran el seu debut a Catalunya.

L’Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN que organitza Casa Àsia anualment col·labora activament amb quatre de les pel·lícules que van competir en la passada edició del festival Alpha the Right to Kill (Filipines, 2018), Bhonsle (l’Índia, 2018), A Letter to the President (l’Afganistan, 2017) i Still Human (Hong Kong, 2018). És per aquest motiu que ens interessa recomanar especialment aquesta mostra, que ofereix una proposta educativa associada a les pel·lícules que s’han seleccionat. El cinema asiàtic està tenint cada vegada més adeptes, la qual cosa en un futur contribuirà a la circulació comercial d’un cinema al qual actualment només es té accés en general a través d’aquests esdeveniments.

PROGRAMA

A Letter to the President / Namai ba rahis gomhor
Roya Sadat – Afganistan, 2017 – 83 min – Ficció / Drama
Dg 26 – 17.00 h – sala 4 | Dari, amb subtítols en espanyol

La Soraya, condemnada a la pena capital a la forca, camina cap a la seva mort mentre el president llegeix la seva llarga carta, en què li demana que li perdoni la vida. Al mateix temps, sense saber el destí de la seva mare, els seus fills juguen al jardí, mentre que en Behzad es castiga a si mateix perquè se sent la causa de tots els seus problemes. Si la Soraya és executada, els seus fills seran atesos pel seu avi, un mafiós.

Alpha: The Right to Kill
Brillante Mendoza – Filipines, 2018 – 94 min – Ficció / Crim, thriller
Dv 24 – 19.30 h – sala 4 | Filipí i tagàlog, amb subtítols en espanyol

Amb el rerefons de les enèrgiques mesures del govern per lluitar contra les drogues il·legals, la policia, liderada pels SWAT, el cos d’elit, porta a terme una operació per arrestar l’Abel, un important distribuïdor de metamfetamina, amb el sergent Moisés Espino i el seu confident Elijah aportant informació. Una violenta batalla esclata entre els SWAT i els homes de l’Abel en un barri de barraques. L’Abel fuig emportant-se diners i metamfetamines. Els SWAT el maten, però abans que els investigadors irrompin al lloc dels fets, l’Espino roba la bossa de l’Abel.

Bhonsle
Devashish Makhija – Índia, 2018 – 128 min – Ficció / Drama
Ds 25 – 18.50 h – sala 4 | Hindi, amb subtítols en català

En una ciutat de l’estat densament poblat de Maharashtra, a l’Índia occidental, la gent es prepara per al gran banquet anual en homenatge a Ganesha, el déu de la saviesa, la prosperitat i la felicitat, amb cap d’elefant. Al mateix temps, però, això també comporta tensions cada cop més violentes entre el grup ètnic dominant dels marathi i els immigrants bihari. En Bhonsle, un policia recentment acomiadat, s’ho mira amb resignació.

El huevo del dinosaurio / Öndög
Wang Quan’an – Xina i Mongòlia, 2019 – 100 min – Ficció / Drama
Ds 25 – 17.00 h – sala 4 | Mongol, amb subtítols en espanyol

Una dona és trobada assassinada a l’estepa de Mongòlia. Durant una nit, un policia jove i inexpert ha de custodiar l’escena del crim. Atès que desconeix els perills del lloc, li envien una pastora local per protegir-lo a ell i el cadàver. Es tracta d’una dona resoluda, d’uns trenta i tants anys, que sap com manejar un rifle i espantar els llops. Ella s’encarrega d’encendre una foguera per combatre el fred. L’alcohol també ajuda a aquest propòsit, així com la proximitat dels cossos que la dona propicia.

El lago del ganso salvaje / Nan Fang Che Zhan De Ju Hui / The Wild Goose Lake
Diao Yinan – Xina i França, 2019 – 117 min – Ficció / Crim
Ds 25 – 22.00 h – sala 4 | Xinès, amb subtítols en espanyol

En Zhou Zenong és un gàngster que, acabat de sortir de la presó, es converteix en fugitiu després d’una reunió de bandes que acaba amb la mort d’un policia. Tractant d’amagar-se mentre es recupera de les ferides, en Zhou es troba amb la Liu Aiai, una prostituta que pot haver estat enviada per ajudar-lo, o bé per lliurar-lo al capità de la policia a canvi d’una quantiosa suma. Perseguit per les bandes i per un dispositiu policial que sembla abastar tota la ciutat, en Zhou haurà enfrontar-se als límits del que està disposat a sacrificar tant per aquesta estranya com per a la família que va deixar enrere.

El tiempo contigo / Tenki no ko / Weathering With You
Makoto Shinkai – Japó, 2019 – 114 min – Animació / Drama, fantasia
Ds 25 – 17.30 h – sala 5 | Doblada en espanyol

En Hodaka Morishima és un estudiant d’institut que viu en una illa remota. Un dia, decideix mudar-se a Tòquio. Les coses, però, no van bé. En Hodaka es queda sense diners i viu com pot i en una absoluta solitud. Un dia, és contractat com a redactor en una revista misteriosa. Però el veritable enigma és que els dies posteriors a la seva contractació han estat marcats per una intensa pluja. Tot això canvia quan el jove coneix la Hina Amano, una noia que té un poder que pot fer que la pluja pari i la llum tornin a la ciutat.

Hasta siempre, hijo mío / Di jiu tian chang
Wang Xiaoshuai – Xina, 2019 – 185 min – Ficció / Drama
Dl 27 – 20.55 h – sala 4 | Mandarí, amb subtítols en espanyol

El Yaoyun i la Liyun són un matrimoni que creuen haver-ho perdut tot. El seu fill va morir després d’ofegar-se de forma tràgica. Anys més tard, la parella va decidir adoptar en Liu Xing, un jove que, però, no ha aconseguit reconfortar-los de la forma que esperaven. Per si això fos poc, en Xing decideix desaparèixer i allunyar-se dels que, per a ell, són uns “pares estrangers”. El desolat matrimoni es perd en els seus records mentre espera una única cosa en les seves vides: fer-se prou vells com per deixar que el dolor sigui una cosa del passat.

Largo viaje hacia la noche / Diqiu zuihou de yewan
Bi Gan – Xina i França, 2018 – 138 min – Ficció / Drama, misteri
Dv 24 – 17.00 h – sala 4 | Mandarí, amb subtítols en espanyol

En Luo Hongwu és un home que torna a Kaili, la seva llar i ciutat d’on se’n va anar fa 12 anys. El motiu del seu retorn són els records d’una seductora i enigmàtica dona: una dona que ell va estimar i no ha estat capaç d’oblidar. Decidit a trobar-la, en Hongwu comença una recerca en la qual es barrejaran el passat i el present, la realitat i el món del somni.

Las golondrinas de Kabul / Les Hirondelles de Kaboul
Zabou Breitman, Eléa Gobbé-Mévellec – França, Luxemburg i Suïssa, 2019 – 81 min – Animació / Drama social
Dg 26 – 22.00 h – sala 4 / Dl 27 – 17.00 h – sala 4 | Francès, amb subtítols en espanyol

Estiu de 1998. Kabul és una ciutat en ruïnes ocupada pels talibans. En Mohsen i la Zunaira són dos adolescents que s’han enamorat tot i viure en un entorn ple de violència i misèria. Encara que van sobrevivint dia a dia, un acte irresponsable d’en Mohsen canviarà les seves vides per sempre.

Parásitos / Gisaengchung
Bong Joon Ho – Corea del Sud, 2019 – 132 min – Ficció / Comèdia negra
Dv 24 – 17.15 h – sala 5 / Dl 27 – 18.30 h – sala 4 | Coreà i anglès, amb subtítols en espanyol

En Ki-taek és el patriarca d’una família pobra que malviu en un pis baix a Seül, pagant les factures a força de treballs precaris i robant el wi-fi dels veïns. La seva situació canvia un dia en què el seu fill aconsegueix que el recomanin per donar classes parti-culars d’anglès a casa dels Park, una família acabalada. Utilitzant el seu enginy, el jove aconseguirà guanyar-se la confiança de la senyora de la casa, i així anirà introduint, a poc a poc, la resta dels seus familiars en diferents treballs del servei domèstic. Serà el comença-ment d’un engranatge incontrolable, del qual ningú sortirà realment indemne.

Still Human / Lun lok yan
Oliver Chan- Hong Kong, 2018 – 115 min – Ficció / Drama
Dg 26 – 18.35 h – sala 4 | Cantonès, anglès i tagàlog, amb subtítols en espanyol

Un home discapacitat coneix la seva nova assistent domèstica, una noia acabada d’arribar de les Filipines, on deixa una vida que no volia. Mentre viuen junts sota el mateix sostre van començant a conèixer-se millor alhora que es coneixen a si mateixos.

The Farewell
Lulu Wang – Xina i EUA, 2019 – 101 min – Ficció / Comèdia dramàtica basada en fets reals
Dj 23 – 19.30 h – sala 2 / Dl 27 – 17.30 h – sala 5 | Mandarí, anglès, japonès i italià, amb subtítols en espanyol

La Billi és una dona, de nacionalitat xinesoamericana, que torna al seu país natal quan s’assabenta que la seva àvia pateix un càncer terminal. Les coses no milloren quan aquesta s’adona que la seva família sabia que la dona tenia aquesta malaltia i havia decidit ocultar-ho. La Billi ha d’apartar aquests problemes a un costat per participar en un casament familiar que resultarà ser l’últim gran esdeveniment en el qual hi haurà la seva àvia.

The Wonderland / Bâsudê wandârando
Keiichi Hara – Japó, 2019 – 115 min – Animació / Fantàstic
Dg 26 – 17.30 h – sala 5 | Doblada en espanyol

L’Akane és una nena amb poca confiança en si mateixa. Just el dia abans del seu aniversari, coneix l’Hipòcrates, un misteriós alquimista, i el seu ajudant Pipo. Tots dos tenen una important missió: salvar Wonderland, un colorit món que està en perill. Junts posaran el rumb cap a Wonderland, i els seus habitants consideraran l’Akane com la salvadora del seu món.

Una tierra imaginada / A Land Imagined / Huan tu
Siew Hua Yeo – França, Holanda i Singapur, 2018 – 95 min – Ficció / Drama, misteri
Dv 24 – 22.15 h – sala 4 | Bengalí, anglès i mandarí, amb subtítols en espanyol

En Wang, un treballador xinès que viu a l’àrea industrial de Singapur pateix un accident a la feina i està ansiós per la repatriació. Incapaç de dormir, comença a freqüentar un cibercafè enmig de la nit. Amb l’esperança de trobar alguna forma de contacte humà en una terra que el fa sentir alienat, fa una amistat en línia que acaba sent molt més sinistra del que s’esperava. Quan en Wang desapareix sobtadament, el policia Lok és cridat a investigar la història i descobrirà una veritat inesperada.

La Mostra.Educa (Per a centres educatius)
Mi vecino Totoro / Tonari no Totoro
Hayao Miyazaki – Japó,1988 – 86 min – Animació / Fantasia
Doblada en espanyol

Als anys 50, una família japonesa es trasllada al camp. Les dues filles, la Satsuki i la Mei, fan amistat amb en Totoro, un esperit de bosc. El pare és un professor universitari que estimula la imaginació de les seves filles relatant-los rondalles i històries màgiques sobre follets, fantasmes i esperits protectors de les llars, mentre la mare està malalta a l’hospital.

Sui Dhaaga: Made in India
Sharat Katariya – Índia, 2018 – 122 min – Ficció / Comèdia dramàtica, música
Hindi, amb subtítols en espanyol

En una petita ciutat al cor de l’Índia hi viu en Mauji amb la seva dona Mamta. En Mauji és un jove de família humil en atur que lluita per trobar la seva passió. La Mamta és una jove brodadora que somia fer-se un nom i aconseguir el respecte de la societat. Les seves vides fan un gir quan decideixen emprendre un taller tèxtil a l’Índia i creen el sentiment d’orgull del producte ‘Made in Índia’.

Tanna
Martin Butler, Bentley Dean – Austràlia i Vanuatu, 2015 – 104 min – Ficció / Drama, aventura, romanç
Doblada en espanyol

Drama romàntic basat en fets reals sobre el poble indígena Tanna, a la república de Vanuatu, un petit país que es troba a la Polinèsia del Pacífic, i centrat en la història de l’amor prohibit que sorgeix entre una jove del poblat que s’enamora del net del cap de la tribu.

23/01/2020 – 27/01/2020
Diversos horaris.
Cine Baix
c/ Joan Batllori, 21
Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)
5€ | Gratuït per als socis de CineBaix.
Associació CineBaix amb la col·laboració de Casa Àsia.

Més informació