28/09/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El Sud-est Asiàtic està adquirint una creixent importància en l’escenari global i la seva obertura a la societat internacional ha aconseguit una major integració en el sistema mundial dels països que el conformen.

Brunei, Cambodja, Indonèsia, Filipines, Laos, Malàisia, Myanmar, Singapur, Tailàndia i el Vietnam, els deu països de l’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN), suposen 660 milions d’habitants amb un PIB de 3 bilions de dòlars, un dels majors mercats del món.

La Unió Europea, agent econòmic important en el Sud-est asiàtic i rellevant donant d’ajuda al desenvolupament que promociona el desenvolupament institucional, la democràcia, la bona governança i els drets humans, està estrenyent els llaços que la uneixen als països del Sud-est Asiàtic, així com fomentant la integració regional amb l’ASEAN.

Als efectes positius que han suposat per als països la integració i el seu creixent protagonisme en l’escenari global, se sumen una sèrie de reptes, des de geoestratègics a mediambientals, que exigiran flexibilitat i resiliència.

El paper que li confereix la Unió Europea al Sud-est Asiàtic en la seva estratègia per a l’Indo-Pacífic, com jugaran les seves cartes les dues grans potències a l’Indo-Pacífic, la Xina i els Estats Units, i quin impacte tindran sobre les dinàmiques internes de l’ASEAN , així com els processos d’integració regional econòmica al sud-est asiàtic, seran els temes que s’abordaran en els tres webcasts del cicle “Noves dinàmiques globals en el Sud-est Asiàtic”, organitzat per Casa Àsia, el CIDOB i el Real Institut Elcano.

Consulta els webcasts que hem programat:

Webcast «L’ASEAN i l’estratègia europea per a l’Indo-Pacífic»

28 de setembre – 19.00 h CEST

Webcast “El Sud-est Asiàtic: punt calent de la rivalitat entre la Xina i els Estats Units”

28 d’octubre – 19.00 h CEST

Webcast: “La política exterior espanyola davant l’emergència d’ASEAN”

29 de novembre – 19.00 h CET

28/09/2021

Dimarts 28 de setembre a les 19.00 h CEST
Dijous 28 d’octubre a les 19.00 h CEST
Dilluns 29 de novembre a les 19.00 h CET

Online.

Activitat gratuïta.

Casa Asia, CIDOB y Real Instituto Elcano.