01/07/2021 | | Activitats > Cultura

Un curs per entendre les bases essencials del ioga, no només com a pràctica sinó com a filosofia de vida. Des dels seus orígens com una de les principals fonts de la saviesa perenne, fins a l’actualitat en què el ioga exerceix com a forma de teràpia de la neurosi contemporània. Repassarem alguns dels seus textos fundacionals (Yoga Sutras / Bhagavad Gita) i coneixerem algunes de les seves tècniques i formes de meditació. El ioga passa per integrar cos, ment i ànima. Quan això succeeix vivim la realitat des d’una altra perspectiva.

Programa:

 • Sessió 1: les arrels i difusió del ioga
  L’origen del ioga sorgeix de les ruïnes de Mohen-jo Daro i des de la vall de l’Indo evoluciona com a disciplina vinculada a l’hinduisme o el budisme. No és fins a meitat de segle XIX quan orient i occident es troben culturalment. Des d’aquest moment personatges com Vivekanda comencen a difondre el ioga viatjant pel món.
 • Sessió 2: filosofia i textos de ioga
  Les bases filosòfiques del ioga parteixen de la unió de l’ésser amb la consciència, l’individu amb el tot universal, tot escindint polaritats a l’igual que planteja el Vedanta. Ioga és unir cos, ment i ànima, una filosofia de la vida apta per a tothom.
 • Sessió 3: tècniques i tipus de ioga
  El ioga comprèn exercicis respiratoris o pranayames, mudres o segells gestuals i asanes o postures, a més de mantres i diverses tècniques de meditació. També són importants els cinc elements i els set txakres. Pel que fa als tipus, avui són infinites les seves etiquetes encara que en la més clàssiques són Bhakti, Karma o raja ioga.
  Sessió 4: la pràctica del ioga
  En què consisteix la pràctica quotidiana del ioga més enllà d’atendre a una sessió o classe. Viure al ioga comprèn una rutina que integra un ritme circadià o unes pautes d’alimentació o consum cultural. El ioga és un estil de vida.

Professor:

Alexis Racionero Ragué és doctor en història de l’art i llicenciat en geografia i història (UB). Màster en escriptura per a cinema i televisió (UAB). Terapeuta, coacher generatiu i professor de ioga. Ha impartit classes de cinema durant més d’una dècada a l’Escac i ha rodat documentals com Rubber Soul, el viatge hippie a l’Índia o Railway to Heaven. Especialista en filosofia oriental, contracultura i el viatge de l’heroi. Ha publicat diversos llibres com California dreaming (Niberta), L’ànsia de vagar (RBA) o Darshan (Kairós). Col·labora en mitjans com Rac1, Cat Ràdio, National Geographic o La Vanguardia.

Acaba de publicar El viatge de l’heroi (Kairós) i La fisiologia del gust (Bullibooks / RBA). Al setembre apareix El ioga, una filosofia de vida (Siglantana) i per a finals d’any Ecotopía (Anagrama).

Imparteix conferències motivacionals i intensius per guiar les persones a sentir la seva crida de l’aventura mitjançant el mètode Wakenpath que integra disciplines com l’storytelling, la filmoterapia, el ioga, la teràpia Gestalt o el coaching generatiu.

Inscripcions obertes

01/07/2021
De l’1 al 22 de juliol.
Dijous de 19.00 h a 20.30 h. CEST
4 sessions d’1,5 hores.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 39 euros.
Casa Àsia

Comprar per regalar > INSCRIU-TE >