12/07/2021 | Activitats > Cinema
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Et ve de gust degustar diferents plats asiàtics a través de la vista? En més d’un segle d’existència, el cinema ha estat el gran inductor al menjar i al gust, proporcionant a l’espectador seqüències irrepetibles i inoblidables que li han ensenyat a menjar, a degustar i a apreciar la cultura de la bona taula.

Aquest curs et convida a descobrir una nova forma de viure el menjar, on els ingredients, la preparació, i les postres, guarden un enorme significat. Un menú d’alçada per començar les vacances de la millor manera possible. A més, al final de cadascuna de les cinc classes, oferirem a l’alumnat una recepta de país que estiguem tractant amb la finalitat que puguin realitzar-la a casa.

Menú per a petits i grans gourmets:

  • 1. Entrants: El Japó. Dilluns 12 de juliol de 19.00 h a 21.00 h
    Menú: Ramen Udon, Okonomiyaki, Tempura, Yakisoba, Sukiyaki, Gyoza, Sushi.
    La gastronomia japonesa és un reflex més de la cultura d’aquest país. No es pot entendre una cosa sense l’altra. A aquells que gaudeixen del menjar d’aquest país es delectaran en un veritable paradís de poc habituals i molt variades combinacions de sabors en un mateix plat i fins i tot de diferents plats en un mateix menú. A través de pel·lícules com El gust del sake (1962), Tampopo (1985) Udon (2006), Dead Sushi (2012), Una pastisseria a Tòquio (2015), El cuiner dels últims desitjos (2017) repassarem la gastronomia japonesa.
  • 2. Primers plats: Corea de Sud. Dimarts 13 de juliol de 19.00 h a 21.00 h
    Menú: Banchan, Kimchi, Jatjuk, Vedella amb salsa bulgogi, Bibimbap. Pal tradicional coreà.
    La gastronomia coreana es caracteritza per utilitzar ingredients senzills i sans, i per la gran quantitat de guarnicions diferents, sovint fetes a base de verdures fermentades. A través de films com 301/302 (1995), Oldboy (2003), Le Grand Xef (2017), On the Beach at Night Alone (2017), Extreme Job (2018) Little Forest (2018), Paràsits (2019) i Minari (2021) ens submergirem en els plats de la gastronomia coreana.
  • 3. Segons plats: Univers xinès. Dimecres 14 de juliol de 19.00 h a 21.00 h
    Menú: Dumplings, Tai Sant Yuan, Ànec estil Pekin, Wanton pixi, Pollastre amb arròs de Hainan, Sheng Jian.
    La gastronomia de la Xina és una de les més riques a causa de l’antiga tradició culinària de país, i està molt àmpliament representada al món. Es pot dir que originàriament procedeix de diferents regions de la Xina. La cuina xinesa està íntimament relacionada no només amb la societat, sinó també amb la filosofia i la medicina xinesa. Un viatge a través de films com Menjar, beure i estimar (1994), God of Cookery (1996), Amb la voluntat estimar (2000), Green Tea (2003), Dumplings (2004), Cook Up a Storm (2017), Chongquing Hot Pot (2017).
  • 4. Postres: Índia. Dijous 15 de juliol de 19.00 h a 21.00 h
    Menú: Masala Dosa, Pollastre Tandoori, Kashmiri Aloo Dum, Bhelpuri, Mithaa paan, Masala chai.
    La cuina índia representa amb freqüència olors intenses a espècies, plats picants i amb molt gust, tes i curris de múltiples varietats. Però sabíeu que, al llarg i ample dels 28 estats, cadascun té plats propis amb ingredients locals que no són consumits en altres regions de país? Viatjarem a través de la gastronomia índia gràcies a films com El casament del Montsó (2001), Stanley Ka Dabba (2011), Un viatge de deu metres (2014), The Lunchbox (2016), Maacher Jhol (2017), i Gulabjaam (2018).
  • 5. Te, infusions i altres delicatessen: Sud-est Asiàtic. Divendres 16 de juliol de 19.00 h a 21.00 h
    Menú: Pad thai, Roti, Larb, Pho, Amok de peix, Bánh Mi, Satay, Chicken adob.
    A poc a poc, la gastronomia del Sud-est Asiàtic ha anat guanyant adeptes. Una cuina que uneix les tradicions mil·lenàries dels seus pobles amb les influències culinàries de la Xina i l’Índia, donant lloc a una gran varietat de plats i costums en comú entre ells. Tots ells deliciosos i amb sabors que potser mai hagis provat. Per això, si decideixes viatjar al Sud-est Asiàtic, no pots deixar l’oportunitat de degustar el menjar típic de la regió. Ple estiu (2000), L’olor de la papaia verda (1993), una recepta familiar (2018), Street Food (2009), Raya i l’últim drac (2021) ens serviran per introduir una gastronomia tan variada com deliciosa.

Professorat:

Eduard Terrades Vicens

Màster en ràdio, és escriptor i crític expert en la cultura i cinematografia japoneses, i membre de CineAsia des de 2005, a més de col·laborar amb diferents mitjans i portals especialitzats en cultura japonesa (Eikyo, Nipoweb, Otaku Bunka …). Ha escrit llibres (Made in Kitano, Deu anys de terror asiàtic), comissariat exposicions, impartit conferències i col·labora de forma assídua amb el saló Manga Barcelona.

Víctor Muñoz

Membre actiu de l’equip de CineAsia, Víctor s’ha especialitzat en el treball de Web Manager i Community Manager (porta el blog i xarxes socials -Facebook, Twitter i Instagram-) de CineAsia. Cinèfil empedreït, porta 20 anys especialitzant-se en les cinematografies asiàtiques i ha escrit multitud d’articles i ressenyes de pel·lícules procedents d’Àsia.

Ricard Planas

Ricard és llicenciat en filosofia (UB), Estudis d’Àsia Oriental (Pompeu Fabra-UAB) i Màster en Estudis Xinesos (Pompeu Fabra). Fa una estada a la Beijing Foreign Studies University com a becari de l’ICO. Actualment acaba de cursar la seva tesi doctoral sobre el cineasta Yuan Muzhi i imparteix l’assignatura d’Història de cinema xinès a la Univ. Pompeu Fabra. L’any passat va publicar per a l’editorial Berenice el llibre Història de cinema xinès.

Gloria Fernández

Llicenciada en Periodisme i membre fundador de CineAsia, Glòria ha col·laborat en diverses publicacions i coordinat i escrit llibres, entre ells Johnnie To: Redefinint el Cinema d’Autor per al Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, o Brillante Mendoza, retratant la realitat filipina o El cinema de Hong Sang-soo per al Festival de cinema de Gijón. Tot compaginant la seva tasca de docència en universitats (UB, UMA, UIC), en l’actualitat és programadora de al Festival de Sitges i col·labora assíduament en altres festivals, institucions i centres de cultura com la Fundació La Caixa, Casa Àsia o Filmoteca de Catalunya

Enrique Garcelán

Llicenciat en Direcció i Guió cinematogràfic, és membre fundador de CineAsia. Enrique forma part de Comitè de programació de Festival de cinema de Sitges i Fancine de Màlaga. Compagina aquesta tasca amb la docència a universitats (UAB, UB, UIC, UMA, Universitat Carlos III), escoles de cinema (La Casa del Cinema, Sant Antonio de los Baños a Cuba), amb la col·laboració amb altres festivals, institucions i centres de cultura, com la Fundació la Caixa, Casa Àsia i Filmoteca de Catalunya.

12/07/2021

12 al 16 de juliol.
De 19.00 h a 21.00 h CEST
5 sessions de dos hores. Total: 10 hores.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Preu: 65 euros.
Welcome pack: els cinc primers alumnes que s’inscriguin al curs rebran un pack amb un llibre de gastronomia asiàtica.
Casa Àsia lliurarà per correu electrònic un certificat d’assistència a el curs a qui ho sol·liciti i que hagi assistit a el 80% de les classes.

Casa Asia y CineAsia.