20/04/2021 | | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Aquest curs comença explorant el famós joc folklòric eqüestre de nord de l’Afganistan i l’Àsia central: les seves arrels en la cultura nòmada mongol, la seva evolució al llarg dels segles i el seu lloc en la vida afganesa contemporània. Els clips de pel·lícula i les fotografies documenten el seu dinamisme.

L’antropologia revela com, a més del joc, el buzkashi serveix com una celebració de l’herència ètnica, una metàfora del conflicte social i un escenari en què la reputació política puja i baixa. El curs utilitzarà lectures antropològiques per comparar el buzkashi amb el rodeo americà, les curses de braus espanyoles i (una anàlisi clàssic de Clifford Geertz) les baralles de galls a Bali. S’anima els participants a llegir els articles suggerits i participar en els debats.

Aquest curs tindrà un webcast introductori el proper 13 d’abril:
Webcast «Buzkashi: Anthropology, Afghanistan, and the Wildest Game in the World»

Professor:

Dr. Whitney Azoy, acadèmic, autor i narrador, ha estudiat i narrat el buzkashi durant l’últim mig segle. His Buzkashi: Game and Power in Afghanistan, la primera etnografia del joc de llarga durada mai escrita, s’ha actualitzat en tres edicions en anglès i ara està disponible traduït a l’espanyol. Ha publicat recentment A Buzkashi Reader amb deu històries esteses basades en experiències de primera mà amb el joc buzkashi. Ex diplomàtic nord-americà, quatre vegades becari Fulbright i director retirat de l’Institut Americà d’Estudis de l’Afganistan a Kabul, el Dr. Azoy dirigirà aquest webcast des de Lanzarote, Illes Canàries.

Idioma del curs: anglès.

20/04/2021
20 d’abril al 4 de maig.
Dimarts, de 19.00 h a 21.00 h
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
39 euros.
Casa Àsia