13/04/2021 | | Activitats >
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Aquest curs pretén aproximar a les viatgeres europees a Àsia. Molt menys conegudes que els homes viatgers, les seves mirades presenten una part de la realitat d’Àsia a la qual durant molt de temps no s’ha prestat atenció i sense la qual no es tindria una percepció del continent en la seva globalitat.

Fent èmfasi en els textos i imatges d’aquestes dones, coneixerem millor els últims quatre segles del continent, així com la societat i cultura de països com l’Iran, l’Afganistan o el Turkmenistan, entre d’altres.

-Viatjar en femení. Viatja la dona de forma diferent a l’home? Les formes i els sentits del viatge.
-Lady Montagu. Imatges d’Orient.
-Annemarie Schwarzenbach. Viatge i escriptura.
-Vita Sackville-West. De què parlem quan parlem d’Àsia Central.
-Ella Maillart. La recerca de la pau.

Professora

Patricia Almarcegui és escriptora i professora de Literatura Comparada. La seva recerca se centra en l’Estètica Literària i els Estudis Culturals. Ha estat professora convidada a The American University of Cairo i a la Sorbonne, Paris IV. Ha realitzat estades de recerca a l’Institut de Literatura Comparada i Sociologia de la Universitat de Columbia, Nova York. Alguns dels seus llibres són: Ali Bey i els viatgers europeus a OrientEl sentit de el viatge (2n premi d’assaig Fray Luis de León), la novel·la, El pintor i la viatgera (traducció al francès), Una viatgera per Àsia Central, Conèixer l’Iran i la seva novel·la, La memòria del cos. Ha publicat articles a Cuadernos Hispanoamericanos, Revista de Occidente i Jot Down entre d’altres. És col·laboradora de eldiario.es, suplement cultural de l’ABC, La Vanguardia i El País. Acaba de publicar l’assaig, Els mites del viatge. Estètica i cultura viatgeres, una reflexió sobre el viatge de més de deu anys.

Inscripcions tancades

13/04/2021
13 d’abril a l’1 de juny.
Dimarts de 19.00 h a 21.00 h.
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 78 euros.
Casa Àsia