14/01/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

L’objectiu principal del curs és explicar a través del desenvolupament tecnològic el creixent pes polític i econòmic d’Àsia. Per a això, el curs cobrirà els principals aspectes tecnològics i geopolítics de la regió. Discutirà el paper de les noves tecnologies transformadores des de l’àmbit polític, econòmic, i diplomàtic i es donaran exemples concrets sobre com això afecta l’equilibri de poder global a través de projectar soft i hard power.

Alguns exemples d’aquests temes són les rivalitats geopolítiques en l’àmbit tecnològic amb els Estats Units, com fan servir els països asiàtics les noves tecnologies per projectar poder, però també monedes digitals, els nous hubs tecnològics, o les iniciatives Made in Àsia, per donar suport al desenvolupament de certes tecnologies com la intel·ligència artificial.

Format:

  • L’objectiu de cada sessió és generar noves idees i coneixement crític sobre el desplegament tecnològic i el paper d’Àsia.
  • Les classes tindran un format dinàmic i participatiu en el qual es prioritzarà el debat.
  • Hi haurà una primera part d’explicació seguida d’una de preguntes i de debat entre els alumnes i la professora.
  • Previ a cada sessió, hi haurà una sèrie de lectures / material audiovisual recomanat per guiar la classe.

Sessions:

Sessió 1- Innovació made in Àsia: noves tecnologies emergents
Sessió 2- Societat i digitalització: les ciutats intel·ligents asiàtiques
Sessió 3- Poder tou digital: persuasió
Sessió 4- Poder dur digital: conflicte
Sessió 5- Conclusió i futures tendències: el món en 2030

Professora:

Andrea G. Rodríguez, investigadora en tecnologies emergents en el Programa de Ciutats Globals de CIDOB-Barcelona Centre for International Affairs. Andrea forma part de Comitè del Fòrum Europeu de Ciberseguretat (CYBERSEC), de l’Observatori de l’Impacte Social i Ètica de la Intel·ligència Artificial (OdiseIA), i del grup assessor de joves líders en el procés OTAN 2030.

A més de la investigació, Andrea col·labora regularment donant xerrades, seminaris, escrivint per a mitjans com El Ordre Mundial (EOM) o Teknautas (El Confidencial) i concedint entrevistes per divulgar sobre l’ús responsable de les tecnologies emergents i de com aquestes són clau per entendre el moviment dels països en el tauler internacional.

14/01/2021

Del 14 de gener a l’11 de febrer.
Dijous, de 18.00 h a 20.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Preu: 65 euros.

Casa Àsia