16/04/2021 | | Activitats > Política i societat

En l’art xinès té gran importància l’expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l’energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Tao. És un ritual, una cançó sobre la circulació de l’energia. Abans d’escriure, la meditació purifica la ment i el ritual predisposa a la captació de l’energia. Es mol la tinta xinesa amb l’aigua al tinter, amb calma, fins que el color negre és brillant i espès. S’agafa el pinzell i s’humiteja amb la tinta suaument. Sempre mantenint la respiració pausada i l’esquena recta perquè l’energia de l’univers pugui entrar en el nostre cos i dirigir-se fins al braç, traspassant el mànec del pinzell per plasmar-se en cada traç que expressem.

Amb la tècnica de la pintura xinesa es comprèn i expressa d’una forma plenament espiritual la naturalesa: els arbres i les plantes, els ocells, les flors, les muntanyes i les pedres, els peixos i els insectes; els éssers que s’aixopluguen en un interior ple de vitalitat. El pintor aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, tot transmetent-la a la seva obra a través dels Quatre tresors d’Estudi: pinzell, tinta, tinter i paper. Aquest curs està dirigit a persones interessades en conèixer l’art de l’estètica xinesa. Aquí anem a introduir les obres importants sobre la cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa en la història. Al llarg del curs, els alumnes podran adquirir els coneixements bàsics d’aquest art i endinsar-se en el seu món, descobrint així la mística de l’art oriental.

Professora:

Hsiao Lin Liu, doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. És professora de cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

16/04/2021
16 d’abril al 18 de juny.
Divendres, de 17.00 h a 18.30 h
10 sessions d’1,5 hores. Durada del curs: 15 hores.
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
97,5 euros.
Casa Àsia