03/11/2021 | | Activitats > Oci
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El te és segurament la beguda més consumida al Japó. T’agrada el te? Encara no tens el paladar acostumat al seu gust, però voldries saber alguna cosa més d’aquesta beguda que protagonitza cerimònies? En aquest curs explorarem les diferents varietats de te a nivell mundial, encara que ens centrarem en les més típiques de Japó. Parlarem de les propietats d’aquesta beguda i de les diferents formes de preparar-la, sense oblidar la prestigiosa cerimònia del te japonesa. Finalment, també ens deixarem perdre en el passat per conèixer els seus orígens i la filosofia que l’envolta.

Programa:

 • 1a Sessió: Varietats de te i propietats
  Quins tipus de te hi ha? Quines particularitats tenen? Explicarem els procediments i ingredients dels quals deriven les diferents varietats, tot centrant-nos en els més típics del Japó, però sense excloure altres molt consumits en aquest país i a nivell mundial. Parlant de les peculiaritats de sabor de les diferents varietats, potser podrem ajudar-te a descobrir el teu preferit? A més, esmentarem les propietats del te, i el contingut de teïna de les diferents varietats.
 • 2ª Sessió: Preparació i usos
  Aquí solem submergir una bosseta de te en aigua bullint diversos minuts, però si tenim te de qualitat, és millor conèixer les temperatures i procediments ideals segons la varietat de te. Com preparar matcha? I te fred? També parlarem breument de les possibilitats del te en cuina i rebosteria, i dels dolços que solen acompanyar al Japó.
 • 3a Sessió: Cerimònia del te
  Com és una cerimònia del te i quant dura? Quan es pot es realitza? Respondrem a aquestes preguntes i explicarem com és la sala del te i els estris que es fan servir. Parlarem dels passos que componen aquest ritual i els nombrosos detalls que es tenen compte. Fins i tot parlarem una mica d’etiqueta, de manera que si alguna vegada podeu assistir a una, sabreu com actuar en aquesta ocasió.
 • 4a Sessió: Història del te
  El te és molt popular al Japó, però el seu origen se situa a la Xina. Com i quan va arribar a terres nipones? També explorarem breument com es va expandir a la resta de món, i concretament com es va desenvolupar la cerimònia del te al Japó. A més, parlarem de la filosofia que envolta el “camí del te” i que es troba a la base de les arts tradicionals japoneses en general.

Professora:

Alba Serra Vilella, doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va realitzar la seva tesi sobre la traducció de llibres japonesos a Espanya. S’ha especialitzat en la traducció del japonès i també va cursar el màster en Traducció Audiovisual. Ha realitzat tres estades al Japó: a la Universitat Ryukoku de Kyoto, a la Universitat de Kobe i al centre de formació de professorat de la Fundació Japó a Saitama.

Ha realitzat treballs d’interpretació, traduccions de manga i de material audiovisual. Imparteix classes de japonès a Espai Daruma i a la UAB, a més d’altres acadèmies també en el passat.

Té un gran interès en la cultura tradicional japonesa i coneix especialment el quimono i la cerimònia del te, que porta anys practicant al Japó i amb professores japoneses a Barcelona.

03/11/2021
3 al 24 de novembre.
Dimecres, de 18.00 h a 19.30 h CEST
4 sessions d’1,5 hores. Total de 6 hores.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Precio: 39 euros.
Casa Àsia, amb la col·laboració d’Espai Daruma.