16/11/2021 | Activitats > Oci
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Els esports electrònics o esports s’han convertit en un dels sectors més mediàtics de l’entreteniment digital. Una parcel·la dels videojocs que guanya cada vegada més adeptes a tot el món. Àsia s’erigeix com una superpotència de la indústria del videojoc i és també una regió dominant en el sector global dels esports. La passió per jugar a videojocs de manera competitiva i per veure a altres jugar és avui dia un fenomen de talla mundial, però té les seves arrels en l’epicentre del continent asiàtic.

En aquest curs descobrirem què són els esports i per què captiven cada any a milions de persones a tot el món. Des d’una perspectiva oriental, descobrirem el paper vital de l’escena asiàtica en els esports electrònics i analitzarem els fonaments d’aquest entreteniment en la cultura de diversos països per entendre el fenomen de les competicions professionals de videojocs.

Programa:

  • 1a sessió: Orígens i evolució dels esports: una mirada a l’Àsia
    Esports, un fenomen fins fa poc gairebé desconegut que avui està en boca de tots. L’auge recent dels esports ha arribat a cotes inimaginables. Avui dia no podem entendre el sector sense parlar de títols àmpliament jugats a Àsia com League of Legends. Però aquesta partida va començar fa ja unes quantes dècades. Ens remuntarem fins a l’origen dels retroesports per descobrir com hem arribat fins aquí.
  • 2a sessió: De Corea de Sud al món: l’expansió dels esports moderns
    És Corea del Sud el bressol dels esports? País pioner en l’adaptació més espectacular d’aquest fenomen, ha estat un referent mundial en el tractament de les competicions professionals de videojocs i les narratives de les seves estrelles competitives. Milions de sud-coreans han fet dels esports una forma de vida que continua sorprenent a l’escena occidental.
  • 3a sessió: Mobile gaming: Àsia irromp en el mercat mòbil dels videojocs
    Molt ha canviat la indústria dels videojocs en els últims anys. L’avanç tecnològic en la telefonia mòbil ha suposat un camí sense retorn per a un mercat on els països asiàtics porten la batuta. Una situació que està canviant per complet el panorama del videojoc competitiu i definint el futur dels esports.
  • 4ª sessió: Diferents països, diferents gèneres: tendències regionals en els esports.
    Corea de Sud, la Xina, el Japó, el Vietnam, Taiwan, Indonèsia, l’Índia… Diferents països en una regió plena de diferències. Descobrirem les particularitats i semblances per entendre la idiosincràsia i les tendències de diverses escenes clau per al desenvolupament dels esports, i com alguns jocs minoritaris a Occident són la base competitiva de molts països asiàtics.
  • 5a sessió: La nova hegemonia de la Xina en els esports
    L’obertura internacional de la Xina ha convertit a el país en una de les principals potències mundials, també en el terreny dels videojocs i els esports. Ha pres la Xina el relleu de Corea al continent? No es pot entendre el present dels esports sense la Xina, un país que està definint el camí del futur del sector.

Professor:

Marcos Antón, doctor en Comunicació, especialitzat en videojocs i esports. Professor, investigador i autor de la primera tesi en català sobre esports electrònics porta una dècada vinculat al sector dels videojocs competitius. Ha desenvolupat la seva carrera professional en diversos mitjans de comunicació com Mediaset o Marca, fet que l’ha portat a viatjar per cobrir diversos esdeveniments de esports per tot el món. Actualment és director de títol a Universitat VIU, imparteix cursos i tallers de videojocs i realitza la seva tasca com a consultor de projectes.

16/11/2021

16 de novembre al 21 de desembre.
Dimarts, de 18.00 h a 19.30 h CEST
5 sessions d’1,5 hores. Total de 7,5 hores.
El dimarts 7 de desembre no hi haurà classe.
Casa Àsia lliurarà per correu electrònic un certificat d’assistència a el curs a qui ho sol·liciti i que hagi assistit a el 80% de les classes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Preu: 48 euros.

Casa Àsia