15/10/2021 | | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

En la pintura xinesa té gran importància l’expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l’energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Dao (camí cap a la naturalesa essencial que contenen tots els éssers).

Amb la tècnica de la pintura xinesa es comprèn i expressa d’una forma plenament espiritual la naturalesa: els arbres i les plantes, els ocells, les flors, les muntanyes i les pedres, els peixos i els insectes; els éssers que s’aixopluguen en un interior ple de vitalitat. El pintor aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, tot transmetent-la a la seva obra a través dels quatre tresors d’estudi: pinzell, tinta, tinter i paper.

En aquest curs anem a introduir les relacions entre la pintura xinesa, la seva història i la tècnica que empra. Encara que aquest taller es centra una mica més en la dimensió històrica i en teoria estètica, els alumnes també tindran l’oportunitat de practicar la tècnica de pintura de sumi-e a la classe. En aquest curs, els alumnes podran adquirir els coneixements bàsics sobre la pintura xinesa i endinsar-se en el seu món, descobrint així la mística de l’art oriental.

Professora:

Hsiao Lin Liu, doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Nascuda a Taiwan, és professora de cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

15/10/2021
15 d’octubre al 17 de desembre.
Divendres de 18.45 h a 20.15 h.
10 sessions d’1,5 hores. Total de 15 hores.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 97,50 euros.
La matrícula no inclou el material (valorat en uns 35 euros). L’alumnat ha de preparar els materials per fer les pràctiques comprant-los pel seu compte prèviament o on la professora recomani el primer dia de classe.
Casa Àsia.