25/01/2022 | | Activitats > Política i societat

La importació de pebre, canyella, clau d’olor i d’altres espècies, procedents de l’Índia, Ceylan i Moluques, molt valorades a Europa, va determinar importants esdeveniments històrics des de l’antiguitat fins a l’era de la globalització.

En aquest curs de 6 sessions d’hora i mitja farem un repàs de la definició d’espècies i els orígens d’aquest comerç, la seva introducció a l’àmbit mediterrani, la presència de pebre a la gastronomia de l’Imperi romà, les dificultats de subministrament a l’època medieval i la seva recuperació com a “elements de prestigi” a les taules nobiliàries, el consum d’espècies tant a Bizanci com a Al Andalus, la influència en l’anomenada “Era dels Descobriments” i la primera Volta al Món, els principals productes de les primeres multinacionals de la història i l’aclimatació de les espècies en d’altres territoris tropicals, moment en què van deixar de tenir el valor estratègic que havien tingut fins ara.

Professor:

Román Hereter és doctor en Història, màster en Arqueologia Clàssica, graduat en Història i Arqueologia i llicenciat en Ciències de la Informació. Viatger, periodista i fotògraf, ha centrat la seva tasca professional a conèixer el món i donar-lo a conèixer a través de diferents mitjans de comunicació, i especialment a través del seu programa Viatjar és un Plaer amb més de 35 anys a les ones radiofòniques.

Inscripcions obertes

25/01/2022
25 de gener al 10 de febrer.
Dimarts i dijous de 18.30 h a 20.00 h. CET
6 sessions d’1,5 hores. 9 hores en total.
Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 58,5 euros.
Casa Àsia

Comprar per regalar > INSCRIU-TE >