11/09/2020 | | Activitats >
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Aquests cursos estan basats en els estàndards d’ensenyament de la Japan Foundation, abreujats com a JFS, que s’ajusten al seu torn al MECR, el marc comú de referència a Europa per a l’ensenyament de les llengües, un marc que divideix l’ensenyament en un total de sis nivells (A1-C2), i que ja s’utilitza en els centres d’idiomes de les principals universitats i a les escoles oficials d’idiomes.

Aquests estàndards es basen en una concepció de l’aprenentatge de l’idioma japonès orientada cap a l’enteniment mutu, combinant, d’una banda, la capacitat per realitzar una tasca utilitzant el japonès com a vehicle d’expressió; i de l’altra, la capacitat per comprendre una cultura diferent com a resultat d’un intercanvi cultural positiu.
Per a això, s’han creat materials d’estudi que proporcionen un aprenentatge amè, dinàmic i productiu, qualsevol que sigui la motivació de l’estudiant. El curs està dissenyat per a adults que viuen fora del Japó i que volen estudiar japonès per, a través de l’aprenentatge de la llengua, viure al mateix temps una experiència cultural.

Casa Àsia ha programat els cursos de tarda a raó d’una classe de dues hores de durada per setmana. Al llarg d’un any acadèmic es poden realitzar dos trams de MECR dividits en dos quadrimestres.

La inscripció a cada tram es fa de forma independent, tot i que s’informarà als alumnes via email de l’obertura d’inscripcions per al següent tram o nivell.

En la mesura del possible, els alumnes continuaran cap als trams o nivells superiors mantenint el mateix horari i dies de la setmana en els quals es van inscriure per primera vegada.

Per a més informació sobre nivells, metodologia i llibres de text:
https://www.fundacionjapon.es/LenguaDetalle.sca?leng_id=16&id=11

Nota: Tindran preferència per als nivells avançats aquells alumnes que hagin cursat el nivell previ a Casa Àsia o la Fundació Japó. S’admetran alumnes externs en funció de les places disponibles, prèvia prova de nivell (gratuïta).
En cas d’haver-hi places disponibles, es donarà accés començant per la puntuació més alta obtinguda a la prova de nivell.
Prova de nivell:
Les proves de nivell per al torn de matí es duran a terme el dijous 3 de setembre de 17.00 h a 19.00 h.

Materials de text per als nivells A2 -3; A2-4, A2-5:
Marugoto nihon no kotoba to bunka  A2-2 (La llengua i la cultura japoneses al complet).
Dos llibres: ACTIVITAT i COMPRENSIÓ.

PRIMER QUADRIMESTRE A2-5
19 SESSIONS 380 EUROS
DIVENDRES DE 19 A 21H
DEL 11/09/20 AL 05/02/21
Els exàmens es duran a terme el dia 05/02/21
Les classes s’interrompen per Nadal el dia 18/12/20 (últim dia de classe) i es reprendran el dia 15/01/21 (primer dia de classe).

Calendari del curs

El primer quadrimestre A2-5 tindrà la seva continuïtat en el segon quadrimestre A2B1-1.

Professores:

Taeko Kojima es va graduar a Kyoto University of Education i és professora llicenciada de japonès com a llengua estrangera, amb una àmplia experiència docent tant al Japó com a Espanya per a tots els nivells. Ensenya japonès d’una forma entretinguda amb un mètode dinàmic, molt participatiu i eficaç basat en el mètode Marugoto (el nou mètode d’ensenyament de l’idioma japonès per a estrangers dissenyat per Fundació Japó) i d’el qual Taeko és co-autora a la part de Gramàtica. En aquests moments és una de les professores amb formació en aquest mètode que més hores de classe ha impartit, acumulant així una àmplia experiència pràctica. És professora de japonès a Casa Àsia des de 2009.
Naoko Sato és llicenciada en Educació i Sociologia per la Universitat de Tsuru, i ha realitzat diversos cursos i activitats formatives sobre l’ensenyament de l’idioma japonès com a llengua estrangera. Com a professora té una rica experiència en l’ensenyament de l’japonès a tots els nivells, des inicials a avançats. Tot i que ha utilitzat diversos mètodes d’ensenyament cal destacar el seu coneixement de l’mètode Marugoto. És professora d’idioma japonès a Casa Àsia des de 2015.
Etsuko Sakurai és llicenciada en Filologia Japonesa per la Universitat de Housei, Japó. Va treballar com a editora en diverses editorials de Tòquio. Ja a Madrid, va ser editora de la revista japonesa. De 2006 a 2015 va ser professora de japonès a Casa Àsia ia Fundació Japó, etc. fins a un nou retorn al Japó. Allà, ha estat intèrpret i guia oficial d’idioma espanyol des 2017. També ha traduït el catàleg de l’exposició de Tetsuya Ishida (Museu Reina Sofia, 2019), de l’obra “100 tapes” (Aldeasa), entre d’altres. A més, és mestra de cal·ligrafia japonesa per Nihon shodo kyouiku Gakkai (2019). Ara ha tornat un cop més a Madrid.
Baixes:
Un cop començat el curs, no es tornarà l’import de la matrícula sota cap concepte, excepte en casos de força major demostrable.
Casa Àsia es reserva el dret de cancel·lar qualsevol curs en cas de no arribar a un mínim d’alumnes inscrits.
Les dates i horaris proposats són susceptibles de variació.

Es lliurarà un certificat d’assistència als alumnes que així ho sol·licitin.

IMPORTANT:

A causa del COVID-19, per seguretat tots els cursos Marugoto (JFS) es realitzaran en modalitat online fins a almenys finals de l’any 2020. En compensació, mentre duri el format en línia, la Fundació Japó cobrirà les despeses de compra i enviament dels llibres o el llibre de text Marugoto del nivell corresponent un cop formalitzada la matrícula i el pagament de el curs, sempre que l’enviament sigui dins d’Espanya. En cas que el sol·licitant cancel·lés la matrícula un cop enviats, es descomptaria de la devolució (si procedís la mateixa en el termini legalment establert), el preu dels llibres i les despeses d’enviament. Més informació sobre les condicions d’aquesta promoció al matricular-se a la Fundació Japó o Casa Àsia. Preguem no comprar els llibres per avançat, esperin a rebre instruccions per poder beneficiar-se d’aquesta oferta.

Per poder seguir amb les classes en línia és FONAMENTAL disposar d’una bona connexió a internet, i d’un dispositiu (preferiblement un PC o portàtil) amb micròfon i càmera. Les classes es realitzen a través de la plataforma ZOOM que hauran descarregar-se des del lloc oficial, registrar-se a la mateixa amb el seu nom i cognom (perquè al connectar-se el professorat puguin reconèixer-los) i fer una prova abans de l’inici de les classes.

11/09/2020
De l’11 de setembre de 2020 al 5 de febrer de 2021.
Horari i dies: divendres de 19.00 h a 21.00 h.
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 380 euros.
Casa Àsia i Fundació Japó, Madrid