20/04/2022 | Activitats > Cinema
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

L’univers d’Star Wars és tan popular que s’ha estudiat pràcticament des de totes les perspectives possibles. Tot i això, l’enorme quantitat de referències visuals o filosòfiques que conviuen amagades darrere dels atrezzos, els vestidors, o el mateix guió de George Lucas, ens sembla una assignatura pendent a l’hora de comprendre completament la profunditat de la famosa saga galàctica.

En aquest cas, ens ocuparem de comprovar fins a quin punt hi ha el japonisme a Star Wars, analitzant les influències o codis procedents del país del sol naixent més enllà de l’obvi cas de l’elm de Darth Vader. Així doncs, va tenir tanta influència La fortalesa amagada de Kurosawa a la seva concepció?; són els jedi una influència dels guerrers samurai? O són la Força i el budisme més semblants del que a priori podríem creure? Sobre aquestes i moltes d’altres qüestions giraran les classes d’aquest curs.

Programa:

Sessió 1: Star Wars i la Cultura Geek; La Fortalesa Amagada; Cinema de Samurais.

Sessió 2: Vestuari i Maquillatges; Samurais i Jedi.

Sessió 3: Budisme i la Força; Japonisme a les sèries.

Professor:

Prof. Dr. Antonio Míguez Santa Cruz. Nascut a Còrdova (1984) i format a la universitat d’aquella mateixa ciutat, la seva tesi va aconseguir el Premi Extraordinari d’Humanitats el 2016. Les seves línies de recerca són la història i el cinema japonesos, amb especial menció del gènere J-Horror. Ha impartit centenars de conferències, a més de posseir més de cinquanta publicacions, la majoria indexades en revistes d’impacte. És també redactor del premiat magazine Windumanoth, a banda d’assessorar diverses productores cinematogràfiques espanyoles.

20/04/2022

20, 21 i 22 d’abril de 2022.
Dimecres, dijous i divendres de 17.40 h a 20.00 h.
3 sessions de 2,20 hores. 7 hores en total.

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Preu: 45,5 euros.

Casa Àsia