14/04/2021 | | Activitats > Oci

El quimono és un vestit tradicional que s’ha portat al Japó al llarg de més de mil anys i és una part essencial de la cultura japonesa. Vestir aquesta peça és un art, el Kitsuke, i es compon d’una harmonia de moviments i una etiqueta molt estricta.

En aquest curs descobrirem d’on va sorgir el quimono, els diferents estils de peces, la connexió amb la natura i els processos d’elaboració, tendències i teixits.

1a sessió: Història del quimono

Descobrirem d’on va sorgir el quimono i la seva evolució des dels inicis de la història japonesa fins a l’actualitat.

2a sessió: Formalitat i complements

Al Japó és de vital importància vestir d’acord amb la formalitat de l’esdeveniment per això hi ha diferents estils de peces. Coneixerem els tipus de quimono, els complements que els acompanyen i les claus per distingir entre el quimono de dona i home.

3a sessió: Simbolisme i connexió amb la natura

La connexió amb la natura està present en totes les arts japoneses i el quimono és un reflex d’això. Veurem els motius decoratius segons l’estació i la seva simbologia.

Quan cal vestir-se amb quimono? Descobrirem també les festivitats més importants relacionades.

4ª sessió: Construcció del quimono

Els teixits japonesos són famosos pels seus intricats processos d’elaboració realitzats per mans artesanes. Més que un vestit són considerats obres d’art. En aquesta sessió estudiarem com es confecciona un quimono des del procés de filat, passant pel seu patró fins a les tècniques decoratives. També, veurem les últimes tendències i les noves generacions de dissenyadors.

* A l’acabar cada sessió es realitzarà una demostració de com posar-se un tipus de quimono diferent.

Professora:

Laura Maraver és mestra de Kitsuke i experta en el món del quimono. Al Japó va estudiar en una escola de quimono on es va especialitzar en indumentària japonesa a través de diferents cursos relacionats, com ara: Kitsuke (l’art de vestir quimono), wasai (costura japonesa) i yuuzen (pintat sobre seda), entre d’altres. En l’actualitat, porta més de 10 anys difonent la cultura japonesa i la indumentària mitjançant cursos, exhibicions i conferències per tot el país i a l’estranger. Pàgina web: www.minnanokimono.com

14/04/2021 – 05/05/2021
14 d’abril al 5 de maig.
Dimecres, de 18.00 h a 19.30 h
4 sessions d’1,5 hores. Durada del curs: 6 horas.
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.
39 euros.
Casa Àsia, amb la col·laboració de Minna no Kimono.