06/10/2020 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Aquest curs s’adreça a persones que volen acostar-se a la realitat migratòria sud-asiàtica i aprofundir en el coneixement de la diversitat sociocultural a la societat i als professionals que necessiten adquirir eines per treballar amb perspectiva intercultural. Expertes en la diàspora sud-asiàtica estaran a càrrec de les sessions que tractaran temes des de les trajectòries migratòries, la feina, l’educació, l’associacionisme, la perspectiva de gènere i les persones joves.

  • Trajectòries migratòries i projectes de vida: de l’Índia, Pakistan i Bangladesh a Espanya. Referents culturals, lingüístics i religiosos de les comunitats sud-asiàtiques a Espanya. (Eva Maciocco)
  • Processos d’incorporació laboral: per què obrir un petit comerç? (Berta Güell)
  • Sistemes educatius i trajectòria educatives (Marina Arrasate i Saba Anwar)
  • Comunitats sud-asiàtiques i associacionisme (associacions culturals, escoles de cap de setmana i mitjans de comunicació) (Eva Maciocco)
  • La migració des del punt de vista de les dones sud-asiàtiques (Berta Güell i Komal Naz)
  • Nascuts/des entre dues cultures: trajectòries i negociacions amb la família, la comunitat i la societat (Berta Güell i Sanja Rahim)
Docents:
Eva Maciocco és una traductora, intèrpret i mediadora intercultural experta en Àsia Meridional (Índia i Pakistan) i membre de el grup MIRAS de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Berta Güell és investigadora en l’àrea de migracions del CIDOB i col·laboradora del CER-Migracions de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Marina Arrasate Ferro-Olavarría és doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la UAB. La seva recerca se centra en els processos d’arribada i les experiències educatives de dones d’origen pakistanès a Barcelona.
Saba Anwar és llicenciada en Nutrició per la Universitat de Vic i Màster de Nutrició i Salut per la UOC. Actualment estudia l’impacte del procés migratori en la dieta de persones d’origen pakistanès a Catalunya.
Komal Naz, graduada en humanitats, és mediadora intercultural, actualment tècnica de primera acollida al SAIER (Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats). És cofundadora de les associacions Pakmir de dones pakistaneses i ECOP, associació d’estudiants catalans d’origen pakistanès.

Sanja Rahim és politòloga i experta en migracions. Ara treballa a la Fundació Migra Studium.

06/10/2020

Del 6 d’octubre al 10 de novembre.
Dimarts de 18.30 h a 20.00 h.
6 sessions d’1h i mitja (9 hores en total).

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Preu: 58 euros.
Es lliurarà per correu electrònic un certificat d’assistència a el curs Casa Àsia per a qui ho sol·liciti i que hagi assistit a el 80% de les classes.

Casa Àsia