02/02/2022 | | Activitats > Política i societat

Aquest curs se centrarà en l’Afganistan, el Pakistan, l’Índia i Bangla Desh. L’aproximació a les històries dels quatre països es farà amb l’ajuda de les seves arts visuals: llargmetratges, sèries i documentals. A través de fragments seleccionats, analitzarem diferents moments clau en la història moderna i contemporània dels quatre països de l’Àsia meridional i del paper de l’islam en aquests països.

El curs estarà dividit en quatre blocs, un per cada país:

  • Afganistan: dels mujahidins als talibans. Històries visuals de la vida sota el conflicte.
  • Pakistan: l’únic Estat nascut per l’islam. De l’impacte de la invasió soviètica a l’Afganistan, la islamització i l’11-S a la recerca de la identitat.
  • Índia: imatge de l’islam en el cinema i les sèries índies.
  • Bangla Desh: bengalí i musulmà.

A cada sessió de dues hores (quatre en total, una per país), l’Afganistan, el Pakistan, l’Índia i Bangla Desh seran representats segons moments clau de la història recent i com aquests han afectat la vida dels seus ciutadans. Es presentaran extractes de pel·lícules, sèries i documentals (de directors/es de cada país) en què es reflectirà la realitat local, que utilitzarem per analitzar l’impacte d’esdeveniments de calat internacional des de la perspectiva de la ciutadania.

Professora:

Dra. Ana Ballesteros Peiró

Doctora en Estudis Àrabs i Islàmics i Estudis Orientals per la Universitat Autònoma de Madrid. Investigadora Sènior Associada del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i de l’Observatori Polític i Electoral del Món Àrab i Musulmà (OPEMAM). Va realitzar una estada de recerca a l’Índia (Jawaharlal Nehru University, Nova Delhi). És autora del llibre Pakistan (Ed. Síntesi, 2011) i col·labora amb diverses universitats com a professora de relacions internacionals de l’Orient Mitjà i Àsia Meridional.

Inscripcions obertes

02/02/2022
2 al 23 de febrer.
Dimecres, de 18.00 h a 20.00 h
4 sessions de dos hores cada una. Durada del curs: 8 hores.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
52 euros.
Casa Àsia.

Comprar per regalar > INSCRIU-TE >