15/02/2022 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Avicena, Razí i molts altres van ser pensadors reconeguts per la seva contribució a les lletres i al pensament universal. Aquest curs proposa una introducció progressiva a l’alta cultura literària protagonitzada per savis i homes de lletres a les grans corts reals al llarg de la Ruta de la Seda. Realitzarem un recorregut presentant el seu context històric i les figures més rellevants de la seva literatura i pensament en paral·lel amb la cultura i les lletres clàssiques entre els segles X i XV.

La comprensió de diversos textos seleccionats amb el comentari explicatiu serà la base del curs, obert a tots els nivells. Curs realitzat en el marc de l’Observatori d’Àsia Central de Casa Àsia.

Professor:

Prof. Víctor Pallejà de Bustinza, arabista i islamòleg. Estudiós i viatger, filòleg en llengua àrab, diplomat a La Sorbona (EPHE Vº). Ha estat investigador dins de l’Avicenna Project, patrocinat per European Research Council (ERC) i actualment és investigador independent. També ha ensenyat a les universitats de New Haven, Universitat d’Alacant, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Oberta de Catalunya. Ha participat com a expert en desenes de col·loquis internacionals dels darrers decennis i ha impartit prop de dos centenars de conferències. És expert en pensament islàmic i història de les religions, particularment del sufisme (tasawwuf). Ha traduït d’Ibn ‘Arabî una selecció de Les il·luminacions de la Meca (Siruela, 1996). Ha viatjat extensament i manté contactes regulars amb mestres tradicionals i intel·lectuals des del Marroc fins a Tadjikistan i l’Índia. Coneix Àsia Central i l’Índia, Síria, Egipte, Tunísia, Algèria i el Marroc, a més de Turquia, Iran, Uzbekistan, Azerbaidjan i Tadjikistan.

15/02/2022

15 de febrer al 8 de març.
Dimarts de 19.00 h a 20.30 h.
4 sessions d’1,5 hores. 6 hores en total.

Online. 24 horas antes del acto las personas inscritas recibirán la información necesaria para acceder.

Precio: 58,5 euros.

Casa Àsia dins del marc de l’Observatori d’Àsia Central.