02/10/2020 | | Activitats > Política i societat

La intensitat i freqüència de la respiració estan íntimament lligades als estats mentals i emocionals que experimentem en la vida quotidiana: la por la inhibeix i la bloqueja, l’ansietat l’accelera, la tristesa l’alenteix, l’estrès l’entretalla i el cansament físic la força.

Digue’m com respires i et diré com et trobes. Així és. Cada patró de respiració és el resultat d’un estat d’ànim. A nivell psicosomàtic, les emocions aconsegueixen desequilibrar la respiració i el ritme vital, però, des de la perspectiva somatopsíquica, podem respondre i reajustar voluntàriament la respiració. El resultat és la restauració de l’equilibri emocional que ens proporciona calma i tranquil·litat. Perquè la respiració és l’única funció de sistema nerviós autònom que pot ser regulada gràcies a la consciència, per tant, funciona com a vincle entre la dimensió psíquica/física de l’ésser humà; és un pont de connexió entre ment/cos o cos/ment.
El curs que engloba 3 sessions ensenya com respirar bé per viure millor. Aprendràs tècniques i els seus corresponents exercicis procedents de la tradició qigong que són una bona eina per reduir els estats d’estrès i ansietat.
Programa de el curs:
1a sessió
Prendre consciència. Observar i sentir totes les qualitats de la respiració: el moviment que genera a l’abdomen, la temperatura de l’aire, el so, la sensació tàctil a les fosses nasals, la seva forma … Aprenentatge de la respiració sedant, tonificant i equilibradora.
2a sessió
Sons curatius per restaurar l’equilibri emocional. Aprenentatge de 6 fonaciones que en l’espiració expulsen el factor patogen i harmonitzen l’eufòria de el cor, la tristesa del pulmó, la ira del fetge, la preocupació de la melsa i la por del ronyó, segons la teoria dels 5 elements.
3a sessió
Aplicació de la respiració conscient a la nostra vida diària. Aprenentatge d’alguns exercicis de qigong dinàmics coordinats amb la inspiració i espiració amb el propòsit d’aplicar les tècniques apreses a la nostra quotidianitat i viure amb plenitud l’aquí i ara.
Professora:
Núria Leonelli Sellés, directora de l’Institut Qigong Barcelona, ​​membre fundador de l’International Health Qigong Federation, associació governamental xinesa, la missió de la qual és el foment i promoció del qigong a totes les persones. Instructora Internacional de tai-txi i qigong de salut, imparteix cursos a Espanya, Itàlia, Noruega i Argentina, 6è Duan (IHQF), màxim nivell tècnic atorgat fora de la Xina pel govern xinès i 7è Duan (IHQF) per mèrit en la promoció del qigong a nivell internacional. Diplomada en qigong mèdic, pel Centre Nacional de Qigong Mèdic de l’Hospital Nacional de Qigong Mèdic de Hebei, Xina.

Compta amb la dilatada experiència de més de 20 anys en la pràctica, docència i investigació del tai-txi i de qigong tradicional i contemporani que segueix la saviesa taoista i budista. Ha estat formada per mestres internacionals a la Xina i Hong Kong. Organitzadora dels cicles de conferències sobre investigació científica en qigong a la Universitat de Barcelona i autora de les obres de divulgació: Chi Kung, fisioteràpia pel benestar emocional i mental i Tai Chi Chuan, qualitat de vida art de longevitat publicades per Edicions Fapa. Col·labora en programes de ràdio i televisió per a la difusió del tai-txi i qigong.

02/10/2020
Del 2 al 16 d’octubre de 2020, cada divendres de 18.00 h a 19.00 h
3 sessions d’una hora. 3 hores.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 20 euros.
Casa Àsia, amb la col·laboració de l’Instituto Qigong