03/10/2022 | Activitats > Oci
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

L’aparició del ramen als locals de restauració japonesa a Occident ha suposat una revolució, i actualment és una de les elaboracions amb més popularitat. La dificultat que a primera vista implica la seva preparació no ha impedit que molts aficionats a la cuina nipona busquin receptes i vídeos per intentar emular els seus plats favorits.

En aquest curs alternarem la part més teòrica, amb un repàs a la història del ramen des de la seva introducció a finals del segle XIX per part d’immigrants de la Xina i la seva evolució al Japó fins a arribar a les diferents varietats actuals amb la preparació en directe de els diferents vins, salses i complements més típics perquè en acabar el curs puguis preparar sense problemes un tonkotsu, un miso ramen o un deliciós tantanmen. També parlarem de les diferents regions del Japó, els seus estils i varietats, així com llocs on tastar el millor ramen o anar a buscar ingredients i com aconseguir-los, ja sigui en botigues d’alimentació o d’importació.

Programa:

1a sessió: Història. El fideu de ramen

Història del ramen: la fi del Sakoku i l’arribada del lamian als ports del Japó. El segle XX: Segona guerra mundial i els seus efectes en la popularització del ramen. Elaboració de fideus de ramen: ingredients, tècnica i eines. Preparació d’un hiyashi chūka.

2a sessió: Varietats i estils regionals. Complements i olis.

Quin tipus de ramen és més popular segons la regió del Japó? Des del Hakata tonkotsu del sud del Japó fins al miso ramen de la ciutat del nord de Sapporo. Preparació del chashu, l’ajitsuke tamago, menma i sobor. Preparació d’un do subsobor.

3a sessió: Ingredients i utensilis del ramen. El tare.

Els utensilis i els ingredients d’origen japonès més comuns en la preparació de ramen: com aconseguir-los. Tipus de tare i com preparar un tare de salsa de soja i un tare de miso. Preparació d’una avora tantanmen.

4a sessió: El brou de ramen. Tonkotsu i miso ramen.

Tècniques per preparar els diferents vins de ramen. Missa en plau i planificació de les elaboracions. Elaboració d’un shoyu tonkotsu i un miso ramen.

Professor:

Marc Ortiz Costa
Estudiós del ramen i la cuina japonesa en general, ha impartit cursos d’elaboració de ramen a tallers de Comerjapones.com i demostracions en viu al Manga Barcelona. Manté el portal Donramen.es on parla de tots els aspectes relacionats amb el món del ramen i publica receptes de les diferents preparacions.

03/10/2022

3 al 24 d’octubre.
Dilluns de 18.00 h a 19.30 h CEST
4 sessions d’1,5 hores. 6,5 hores en total.

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Comprova la teva safata de correu no desitjat si no l’has rebuda.

Preu: 39 euros.

Casa Àsia entregarà per correu electrònic un certificat d’assistència al curs a qui ho sol·liciti i que hagi assistit al 80% de les classes.

Casa Àsia, amb la col·laboració d’Espai Daruma.