25/04/2022 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Tot i el desenvolupament del turisme i la influència de la globalització, Tailàndia continua convivint amb tradicions i creences d’origen mil·lenari que influeixen en el comportament de la societat tailandesa. Així ho demostren els múltiples rituals i supersticions que dicten el dia a dia. Al llarg d’aquest curs procurarem aprofundir en el dia a dia contextualitzant les seves rutines des del punt de vista cultural, religiós, ètnic, gastronòmic i de gènere.

Programa:

1a Sessió: Costums i cultura tailandesa

Durant aquest mòdul posarem el focus en dos dels tres pilars que defineixen Tailàndia com a país (monarquia i nació i religió). Així farem un recorregut històric per la monarquia del país tot centrant-nos en el pas de la monarquia absoluta a la democràtica amb les figures de Rama IX i Rama X. Després per comprendre el concepte de nació tailandesa ens centrarem en el terme thainess que procura definir què significa ser tailandès. Acabarem amb unes pinzellades sobre els costums que has de tenir en compte si viatges al país.

2a Sessió: Religió a Tailàndia. Més enllà del budisme

Al llarg d’aquest mòdul aprofundirem en els rituals i les supersticions que componen la cosmovisió del tailandès. Ens aturarem en els fantasmes i els esperits, els amulets i els tatuatges i la seva presència al dia a dia. Per descomptat, també esmentarem el budisme tot centrant-nos en la seva percepció de la vida, en els monjos i en fenòmens tan cridaners com els nens monjos.

3a Sessió: Grups ètnics del nord de Tailàndia

Durant aquesta sessió aprofundirem en les 6 ètnies que habiten al nord del país: karen, hmong, akha, lahu, lisu i yao. Anirem més enllà dels seus colors tèxtils. Parlarem dels seus orígens, història, costums i situació actual. Explicarem també els reptes a què s’enfronten fruit de la globalització.

4a Sessió: Gastronomia: història, idioma i costums a través de la seva cuina

Durant aquesta sessió explicarem els corrents migratoris que han influït al país i la seva gastronomia. Mostrarem com la vida d’aquest país gira al voltant del menjar, i la seva influència en facetes com ara l’idioma i els modals del tailandès. Acabarem amb uns consells gastronòmics perquè gaudeixis de la teva estada al país.

5a Sessió: La situació de la dona

Abordarem la situació de la dona tailandesa en contextos com la religió, la família, el món laboral o la política. Explicarem també els orígens de la prostitució a Tailàndia i el context que l’ha convertit en part del turisme. Finalment, aprofundirem també en les figures d’algunes dones que estan reivindicant els drets de la dona des de diferents perspectives: Wipaphan Wongsawang, Thararat Panya, Panita Roth o Nisarat Jongwisan en són algunes.

Professores:

Eli Zubiria és llicenciada en Periodisme per la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. És l’autora del llibre Tailàndia: històries que un tailandès mai no t’explicarà. Té el bloc Vida de viajera orientat a dones que viatgen soles i és coautora del projecte Històries de Tailàndia, centrat a apropar la cultura tailandesa a l’espanyola. Treballa com a Community Manager i copy i ha viscut més de cinc anys a Tailàndia.

Paqui Fernández Gómez és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Complutense de Madrid, Màster en Comunicació corporativa i publicitària, per la mateixa universitat. Té una àmplia experiència en negocis digitals. Cofundadora de l’agència de viatges responsable flexibletravel.net amb seu a Tailàndia i el blog @laotratailandia que té com a missió donar a conèixer el país des d’una òptica responsable amb la població local i el medi ambient. Coautora del projecte Històries de Tailàndia, centrat a apropar la cultura tailandesa a l’espanyola. Ha viscut més de 10 anys entre Tailàndia i Espanya.

Recentment han llançat una sèrie de podcast titulat Històries de Tailàndia disponible a Ivoox

25/04/2022

25 d’abril al 23 de maig de 2022.
Dilluns de 18.00 h a 19.30 h.
5 sessions d’1,5 hores. 7,5 hores en total.

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Preu: 49 euros.

Casa Àsia lliurarà per correu electrònic un certificat dassistència al curs a qui ho sol·liciti i que hagi assistit al 80% de les classes.

Casa Àsia