22/01/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat

La UNESCO ha reconegut washoku, la cuina tradicional japonesa, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat el 2013. En aquest curs es presenta les seves característiques i coneixements bàsics i crucials de la cuina japonesa, més enllà dels típics sushi, sashimi i tempura.

Programa

1ª sessió:

  • Característiques de la cuina japonesa. Per què diuen que és sana?
  • Les diferents maneres de cocció.
  • Ingredients principals; arròs, soja i verdures. Shun aliments de temporada.
  • La base del sabor japonès dashi i els condiments.
  • Els diferents estils; kaiseki-ryoori, shoojin-ryoori, nau-ryoori i katei-ryoori.

2a sessió:

  • Els diferents tipus de sushi i els seus estris.
  • Osechi, simbolisme en el menjar cerimonial de l’Any Nou.
  • B-kyuu Gourmet menjars saborosos i econòmics.
  • Protocol a la taula.
  • Varietat de les vaixelles. Diferència dels palets japonesos, xinesos i coreans.
  • Ús dels palets; com col·locar-los, utilitzar-los i tabús.

Professora:

Hiromi Nakanishi, professora associada de l’Àrea d’Estudis d’Àsia Oriental de la Facultat de Filologia de la Universitat de Salamanca. Des del 2010 imparteix els tallers de diverses matèries de cultura japonesa al Centre Cultural Hispano-Japonès de Salamanca. Titulada de mestra d’arranjament floral japonès ikebana i de pintura japonesa amb tinta negra bokuga.

Inscripcions obertes

22/01/2021
22 i 29 de gener.
Horari i dies: divendres de 18.00 h a 19.30 h
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.
Preu: 20 euros.
Casa Àsia, amb la col·laboració del Centre Cultural Hispano-Japonès.

COMPRAR PARA REGALO > INSCRÍBETE >