A la pintura xinesa té gran importància l'expressió del sentit del calma i l'harmonia, que són en conjunt l'energia i el gest que conté una obra. Aquesta harmonia és la base d´art xinesa i el fruit de creació.
Amb la tècnica de la pintura xinesa, el pintor/a aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, transmetent-la a la seva obra a través dels quatre tresors d'estudi: pinzell, tinta, tinter i paper i expressa plenament espiritual la naturalesa.
En aquest curs monogràfic introduirem la tècnica de pintar el lotus i les seves fulles, amb tinta negra i els colors. La flor de lotus, amb una delicada bellesa i un profund simbolisme, ha estat una font d'inspiració per a artistes, poetes i filòsofs al llarg dels segles. A la cultura xinesa, la flor de lotus representa la puresa espiritual i la perfecció, ja que floreix impecablement enmig d'aigües tèrboles i fangoses. Aquesta qualitat la converteix en un poderós símbol de la capacitat humana per superar l'adversitat i assolir la il·luminació.
L´alumnat tindrà l´oportunitat d´explorar la rica tradició artística del lotus i aprendre les tècniques necessàries per representar-lo amb autenticitat i bellesa. A mesura que se submergeixi en el món del lotus a través de l'art, també podrà descobrir-ne el profund significat cultural i espiritual, enriquint així la comprensió de l'art oriental i la connexió amb la natura.
nivell:
Principiant (estudiants amb coneixements bàsics de pintura xinesa o que hagin cursat el curs diniciació a la pintura xinesa).
Programa:
Sessió 1: (15 de juliol): Introducció als estils de pintura del lotus i les obres dels mestres, pràctica de pintar lotus amb contorn i tinta.
Sessió 2 (17 de juliol): Les fulles , la beina i la tija de lotus.
Sessió 3 (19 de juliol): La combinació del lotus i les fulles.
Materials (a compte de l'alumne/a)
– 2 pinzells
– Paper de pràctica
- Paper d'arròs
– Tinta xinesa
Professora:
Hsiao Lin Liu, doctora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Nascuda a Taiwan, és professora de cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.
15 a 19 juliol
Dilluns 15, dimecres 17 i divendres 19 de juliol, de 17.00 ha 19.00 h CEST
3 sessions de 2 hores cadascuna, un total de 6 hores
seu de Casa Asia
c/ Elisabets, 24
Barcelona
Preu: 60 euros.
Les persones aturades, persones amb diversitat funcional, estudiants menors de 30 anys i jubilats/ades podran accedir a una bonificació d'un 10% de descompte.