En aquest curs abordarem, entre d'altres, el paper de les dones a la família tradicional coreana, a la societat actual, al món laboral, així com, els canvis en l'estructura familiar coreana, les reivindicacions dels moviments feministes del país. La presència i representació de la dona a la literatura coreana i món audiovisual, també seran tractats.
Programa:
- La dona a la família tradicional coreana.
- L'inici del canvi
– Obertura de Corea i “noves dones”
– El ressorgiment dels moviments de gènere
– Canvis a l'estructura familiar coreana - La tercera onada coreana
– Moviments actuals, lluites i característiques
– La dona al món laboral i social i figures rellevants - Presència i representació de la dona a la literatura coreana i món audiovisual
Professora:
Patricia Noia Morals és coordinadora de Projectes de l'Oficina Pont amb Corea de la Universitat de Màlaga, des del 2013, i des del 2018 és col·laboradora docent a l'Àrea d'Estudis d'Àsia Oriental a la UMA. Actualment es troba finalitzant la seva tesi doctoral a la Universitat de Màlaga investigant sobre el “Model de Cooperació Internacional al Desenvolupament de Corea del Sud amb perspectiva de gènere”. És responsable de la iniciativa de la Unitat d'Igualtat de la UMA UMA Feminista: L'Ona Coreana des de 2018 i imparteix seminaris sobre Dones a Àsia Oriental de manera transversal en diverses assignatures del Grau d'Estudis d'Àsia Oriental de la UMA. Ha realitzat estades de recerca a Incheon National University i University of London-School of Asian Studies (SOAS).
De l'16 de març a l'6 d'abril.
Dimarts, de 17.00h a 19.00h
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l'acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 52 euros.