09/02/2021 | | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

A través dels llibres de Yan Lianke, un dels escriptors xinesos contemporanis més reconeguts, ens endinsarem a les diferents facetes de la societat xinesa que l’autor retrata en cadascuna de les seves obres. En aquestes sessions es parlarà del recorregut de Yan Lianke com a escriptor. També es parlarà de la Xina actual a través de les seves principals obres traduïdes al castellà: El somni del llogaret Ding, Crònica d’una explosió, Dies, mesos, anys, La mort de sol, Els petons de Lenin, Els quatre llibres.

Programa:

  • 9 de febrer – Sessió 1: Introducció a l’autor i context. Quina és la seva situació actual a la Xina? Quina és la seva relació amb les autoritats? L’estil en la seva obra, el realisme espiritual.
  • 16 de febrer – Sessió 2: El despertar del son xinès: parlarem del present i el passat més recent de país a partir de dues obres de l’autor, on el llenguatge de la son està molt present: El somni del llogaret Ding i La mort del sol.
  • 23 de febrer – Sessió 3: Una mirada crítica a la història: el Gran Salt endavant en Els quatre llibres, des de la Llarga Marxa fins a la nova Xina a Los petons de Lenin i el desenvolupament urbanístic en Crònica d’una explosió.
  • 2 de març – Sessió 4: Més enllà de la Xina: Dies, mesos, anys i la universalitat de l’obra de Yan Lianke. Conclusions.

Professorat:

Belén Cuadra és traductora i intèrpret de xinès. Llicenciada en Traducció i Interpretació i màster en Estudis d’Àsia Oriental per la Universitat de Granada, ha viscut i treballat a la Xina durant 15 anys. Ha traduït al castellà diverses obres de narrativa xinesa moderna i contemporània, incloses, fins a la data, cinc novel·les de Yan Lianke.

Darío Ochoa de Chinchetru és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Navarra i màster d’Internacionalització de l’ICEX. Gestor cultural i fundador i editor en Automàtica Editorial, segell que ha publicat cinc de les obres de Yan Lianke a Espanya.

09/02/2021
Del 9 de febrer al 2 de març.
Dimarts, de 19.00 h a 20.30 h
4 sessions d’1,5 hores.
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Preu: 39 euros.
Casa Àsia, amb la col·laboració d’Automática Editorial.