03/02/2022 | Barcelona | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu del seu vintè aniversari, Casa Àsia ha signat un conveni de col·laboració amb la Revista Política Exterior que preveu la publicació d’un bloc temàtic d’articles relacionats amb Àsia-Pacífic al número de novembre-desembre de 2021, la inclusió d’articles anuals sobre aquesta regió el 2022, així com l’organització conjunta d’activitats que tenen com a objectiu analitzar els canvis que s’estan produint en aquest continent des d’una perspectiva multidisciplinària i apropar la realitat asiàtica al públic a Espanya.

Enllaç al número especial: https://www.politicaexterior.com/revista/politica-exterior-204/

Al número especial de novembre-desembre de la Política Exterior destaca un article titulat “Arrelats a Espanya, vinculats amb el seu origen” escrit per Berta Güell i Irene Masdeu, investigadores, en el qual s’analitzen els vincles dels joves asiàtics descendents nascuts o crescuts a Espanya amb els països d’origen de les seves famílies i el seu paper com a ponts entre les dues regions.

Les autores conversaran amb joves al voltant d’aquesta temàtica tot contrastant anàlisis i experiència vital.

Es lliurarà un exemplar de la revista a les persones que assisteixin a l’acte.

Presenten:

  • Laia Bonet, tercera tinent d’Alcaldia, Ajuntament de Barcelona
  • Javier Parrondo, director general de Casa Àsia
  • Áurea Moltó, directora de la Revista Política Exterior

Intervenen en el debat:

  • Berta Güell, Investigadora CIDOB a l’àrea de migracions i col·laboradora del CER-Migracions a la UAB
  • Irene Masdeu, investigadora al grup Interasia i al Centre d’Estudis i Investigació sobre Àsia Oriental de la UAB.
  • Jonhi Zhang, secretari general de la Federació de Corporacions Xineses a Espanya
  • Hamza Ali Rajà, mediador intercultural al Projecte Xeix de l’Ajuntament de Barcelona

Berta Güell és investigadora a l’àrea de Migracions de CIDOB. Doctora en Sociologia amb premi extraordinari per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i especialitzada en empresariat ètnic i comunitat pakistanesa, compta amb una àmplia trajectòria de recerca en estudis sobre migracions. Recentment ha treballat en dues investigacions sobre matrimonis forçats i pactats (Recercaixa) i descendents d’immigrants asiàtics (Beca Posdoctoral Josep Irla) vinculades al CER-Migracions de la UAB. Anteriorment ha treballat en diversos projectes europeus relacionats amb el fenomen migratori i l’exclusió social a l’European Social Research Unit de la Universitat de Barcelona (UB). És coordinadora del Mòdul de Mercat de Treball i Immigració del Màster Interuniversitari en Migracions Contemporànies del CER-Migracions i anteriorment ha estat professora associada a la Facultat d’Educació de la UB. També és col·laboradora de CER-Migracions a la UAB.

Irene Masdeu i Torruella és antropòloga i doctora en Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb una tesi sobre mobilitat, retorn i vincles transnacionals en el context de la migració xinesa a l’Estat espanyol. Ha estat investigadora postdoctoral per la Chiang Ching-kuo Foundation for International Scholarly Exchange (2016-2017) realitzant una investigació intergeneracional de la migració. És membre del grup de recerca Interàsia (UAB) i del CERPE (Xina – Europe Research Platform on Chinese Migration to and Beyond Europe). Actualment imparteix docència al Departament de Traducció, d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental.Debat «Arrelats a Espanya, vinculats amb Àsia: els joves de les diàspores asiàtiques».

Jonhi Zhang és empresari majorista tèxtil i secretari general de la Federació de Corporacions Xineses a Espanya. És de família Qingtianesa, nascut a Wenzhou, criat a Madrid, i a Barcelona des del 1995. Els seus vincles amb la Xina són múltiples a l’àmbit familiar, formatiu i professional.

Hamza Ali Rajà és mediador intercultural a Projecte Xeix de l’Ajuntament de Barcelona. També és graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració (UPF), té un Màster en Gestió Pública (UAB-UB-UPF) i és coautor del Diccionari català-urdú i urdú-català (pendent de publicació). És adjunt a l’Elisava Escola de Disseny i Enginyeria, traductor i intèrpret.

03/02/2022

Dijous 3 de febrer de 12.00 h a 13.30 h CET

Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona
Pl Sant Jaume, 1
Barcelona

Actividad gratuita.

Casa Àsia, Política Exterior i l’Ajuntament de Barcelona.