10/05/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu del Rabindra Jayanti, esdeveniment anual en record de l’aniversari del naixement de Rabindranath Tagore, s’organitza un debat en línia tractant diversos aspectes de l’obra i el llegat atemporal i universal del poeta premiat amb el Nobel de literatura en 1913, per primera vegada atorgat a un escriptor d’Àsia.

En una data especial, que marca el 160 aniversari del naixement de Rabindranath Tagore, s’oferirà una visió multidisciplinar de la rellevància del poeta en l’actualitat i de la seva figura com a pont entre Orient i Occident. Participaran en el debat Shreyashee Nag, ballarina i coreògrafa, la qual va dur a l’escena de l’obra del poeta Chitrangada a l’escenari, juntament amb dos acadèmics de prestigi i recorregut, Òscar Pujol i Shyama Prasad Ganguly.

Hi participen:

  • Shri. Òscar Pujol: «Tagore: pont entre Orient i Occident»
  • Shreyashee Nag: «La mirada de Tagore cap a la dona a través de la seva obra músical Chitrangada»
  • Shri. S.P Ganguly: «Tagore i el món hispà: algunes consideracions»

Modera:
Gaëlle Patin Laloy, responsable del Programa Diversitat i Interculturalitat, Casa Àsia

Presenten:
Representació de Casa Àsia i Ambaixada de l’Índia

Ponents:

Òscar Pujol

Òscar Pujol Riembau va estudiar sànscrit (B.A., M.A.) a la Universitat Hindú de Benarés, on va realitzar el seu doctorat amb l’edició del Samarthapāda del Tantrapradipa, un manuscrit de segle XII sobre gramàtica sànscrita. Ha publicat diversos llibres i traduccions del sànscrit. També ha publicat el Diccionari Sànscrit-català (2005) i el Diccionari Sànscrit-espanyol (2019). El 2002 va ajudar a establir Casa Àsia (Barcelona) com a director de Programes Educatius introduint l’ensenyament de llengües asiàtiques, promovent la creació de títols asiàtics en universitats espanyoles i fomentant les relacions indo-espanyoles. Va obrir l’Institut Cervantes de Nova Delhi el 2007. També ha dirigit l’IC de Porto Alegre, Rio de Janeiro i Fes. Actualment és el director de l’Institut Cervantes de Nova Delhi.

Shreyashee Nag

Shreyashee Nag és ballarina i coreògrafa de Kathak (dansa clàssica de l’Índia), i directora de la Nupura School of Performing, reconeguda per la Imperial Society of Teachers of Dancing de Londres. Està molt involucrada en la difusió del Kathak a Espanya, i amb el suport de l’Ambaixada de l’Índia, organitza regularment festivals que reuneixen a grans figures del Kathak.

Shyama Prasad Ganguly

Catedràtic (retirat) i director del Centre d’espanyol, portuguès, italià i Estudis Llatinoamericans a la Universitat Jawaharlal Nehru (JNU), Nova Delhi (1978-2011). Va desenvolupar els seus estudis d’hispanisme a la Universitat de Delhi, JNU i la Universitat Complutense de Madrid i es va especialitzar en temes literaris/culturals contemporanis d’Espanya i Amèrica Llatina. Va aportar de manera pionera en els estudis de Recepció en Literatura Comparada amb investigacions i publicacions de molta envergadura sobre la recepció de Tagore en el món hispà i la del Quixot a l’Índia. Té publicats vint-i-cinc llibres sobre temes interculturals i autors hispans contemporanis, nombrosos assajos i antologies bilingües poètiques.

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

10/05/2021

Dilluns 10 de maig de 18.00 h a 19.00 h
21.30 h a 22.30 h (Índia)

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, Nupura School of Performing Arts i l’Ambaixada de l’Índia.