Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Japan Cult Cinema IV Manga-Eiga: del manga al cinema

Japan Cult Cinema IV Manga-Eiga: del manga al cinema

Japan Cult Cinema IV Manga-Eiga: del manga al cine - IMG 2

Japan Cult Cinema IV Manga-Eiga: del manga al cinema és un cicle de cinema japonès. El manga (el còmic japonès) ha estat una important font d'inspiració per a certa producció cinematogràfica dins i fora de Japó, de la mateixa manera que s'han fet nombroses adaptacions d'històries en blanc i negre procedents de tota classe de vinyetes.

En un país que edita anualment milers de còmics i on les sèries més populars venen milions d’exemplars, que són llegits tant pels adults com pels nens, és lògic pensar que existeix una associació entre manga i indústria cinematogràfica. D’ençà que el pare del manga, Osamu Tezuka, conegut com el Déu del manga, va plasmar el primer esbós d’Astroboy (1963), s’han fet molts intents per traslladar els mangues que triomfaven en aquella època a la gran pantalla.

Les nou pel·lícules seleccionades abasten diversos tipus de manga (per a adolescents, joves i adults), que han estat èxit de taquilla al Japó. Amb aquesta nova edició del programa «Japan Cult Cinema», Casa Àsia insisteix en acostar el paradís dels otakus als seguidors del cinema japonès. La selecció d’aquest programa ha estat a càrrec de Gloria Fernández i Enrique Garcelán (CineAsia).

 

PROGRAMACIÓ

 

Dissabte, 15 d’octubre del 2011, a les 19.30 h

Satorare (Transparent) · Dir.: Katsuyuki Motohiro. Drama/Fantàstica. (2001. 128’. VOSE)
Un manga de Makoto Sato és la base d’aquesta pel·lícula, en què l’acció es desenvolupa en un hospital on es troben internades set persones que pateixen el mateix mal: se’l coneix com «transparència» i, tot i que els dóna una intel·ligència superior, per altra banda, els incapacita per mentir. La psiquiatra que examinarà Kenichi, el nostre protagonista, no només coneixerà l’amor, sinó també sorprenents revelacions sobre els poders dels «transparents».


Dissabte, 22 d’octubre del 2011, a les 19.30 h

Always - Sunset on Third Street · Dir.: Takashi Yamazaki. Drama costumista. (2005. 133’. VOSE)
Basada en el conegut manga d’èxit del mateix títol de Ryohei Saigan i dirigida per Takashi Yamazaki (Returner), Always inspira la nostàlgia del poble japonès amb la seva exquisida recreació dels anys cinquanta. Per això, es recorre a les últimes tecnologies digitals, gràcies a les quals es pot veure la Torre de Tòquio encara en construcció. La història gira al voltant de la vida diària de la gent de la ciutat, dels seus somnis, esperances, amors i tristeses. La pel·lícula va ser un èxit de taquilla i fou aclamada per la crítica gràcies a un repartiment de luxe, una història emotiva i una fotografia nostàlgica. La pel·lícula va guanyar 12 de les 13 categories dels Premis de l’Acadèmia Japonesa del 2006.

 

Dissabte, 29 d’octubre del 2011, a les 19.30 h

Nana · Dir.: Kentarô Ôtani. Drama/Musical. (2005. 113’. VOSE)
Basat en el manga del mateix títol d’Ai Yazawa, la pel·lícula presenta Nana Oosaki, una jove que vol triomfar en el món de la música amb el seu grup, els Black Stones. De camí cap a Tòquio (on pensar establir-se), coneix per casualitat la Nana Komatsu, una noia amb el mateix nom i edat que Oosaki, dues joves ben diferents però que connecten molt bé i estableixen una gran amistat al llarg de la història.


Dissabte, 5 de novembre del 2011, a les 19.30 h

Sakuran · Dir.: Mika Ninagawa. Drama. (2006. 111’. VOSE)
Basada en el popular manga per a adults de Moyoko Anno, Sakuran narra la història de Kiyoha, una nena que és venuda a un districte de geishes i que, si bé en un principi odia aquest món, acaba per fer front al destí i lluitar per arribar a convertir-se en una oiran, una cortesana d’alt rang. Nominada per a dos premis de l’Acadèmia Japonesa del Cinema (Música i Direcció Artística) 2008.

 

Dissabte, 12 de novembre del 2011, a les 19.30 h

Strawberry Shortcakes · Dir.: Hitoshi Yazaki. Drama. (2006. 127’. VOSE)
Un drama adult per al públic femení basat en un josei manga (manga per a dones) d’una dibuixant independent, Kiriko Nananan. És una excel·lent mostra d’una classe de cinema contemporani japonès situat a la gran ciutat, on la manca de comunicació situa els personatges en els llimbs emocionals. Les quatre dones protagonistes d’aquesta cinta no deixen indiferent, com tampoc la brutal visió de la megalòpolis Tòquio, que interactua com un personatge més en la història.


Dissabte, 19 de novembre del 2011, a les 19.30 h

A Gentle Breeze in the Village · Dir.: Nobuhiro Yamashita. Drama romàntic. (2007. 121’. VOSE)
A mig camí entre la comèdia més àgil i el drama més lleuger, A Gentle Breeze in the Village és una pel·lícula basada en el manga per a noies de Fusako Kuramochi. La història trasllada l’espectador als somnis adolescents, localitzats en una escola del Japó rural, on sis alumnes veuen alterada la seva petita comunitat amb l’arribada d’un jove procedent de Tòquio. L’amor, l’amistat i el dolor per la separació seran temes que s’esgranaran amb senzillesa. Una petita joia intimista que desvela la individualitat dels personatges i la bellesa dels paisatges rurals del Japó.

 

Dissabte, 26 de novembre del 2011, a les 20.00 h

Ikigami: the Ultimate Limit · Dir.: Tomoyuki Takimoto. Thriller/Drama. (2008. 133’. VOSE)
Què faries si només et quedessin 24 hores de vida? Aquesta és una de les preguntes que planteja Ikigami, la pel·lícula que adapta un manga de Motoro Mase (editat al nostre país per Panini), i que des del plantejament d’una societat controlada pel govern fins al punt que aquest decideix quan has de morir, reflexiona sobre el valor de la vida i el respecte per la identitat pròpia.


Dissabte, 3 de desembre del 2011, a les 19.30 h

Nodame Cantabile: the Movie I · Dir.: Hideki Takeuchi. Comèdia/Musical. (2009. 122’. VOSE)
Shojo manga que tracta d’una prodigiosa pianista, enamorada del veí, un elitista aspirant a director d’orquestra, i de l’odissea d’ambdós per esdevenir els millors músics del món. Cinta dinàmica que avança amb molt ritme i amb situacions d’embolics que funcionen molt bé. Tant les pel·lícules com la sèrie de televisió van tenir un gran èxit al Japó. A Espanya, el manga ha estat publicat per Norma i ha tingut molt bona acollida.


Dissabte, 10 de desembre del 2011, a les 19.30 h

Mw · Dir.: Hitoshi Iwamoto. Thriller/Acció. (2009. 129’. VOSE)
Thriller basat en un dels mangues més foscos i tenebrosos d’Osamu Tezuka iniciat el 1976 (i publicat a Espanya) que, alhora, es va basar en alguns escàndols de corrupció que va assolar la societat japonesa a principis dels anys setanta, per tal de plasmar-los a les vinyetes. La pel·lícula narra l’odissea de dos nois que se salven d’un accident provocat per un gas letal amb què l’exèrcit americà fa experiments en terra japonès. Ningú no pot quedar viu per explicar què passa a l’illa, així que els dos supervivents hauran de córrer, fugir, lluitar i venjar-se. Un dels thrillers d’acció més interessants de l’última fornada de producció nipona.

Data
15/10/2011 > 10/12/2011
Horari
Del 15 d’octubre al 10 de desembre del 2011
Lloc
Seu de Casa Àsia
Auditori Tagore
Av. Diagonal, 373
Barcelona
Entrada
Entrada lliure fins a completar l'aforament
Organitza
Casa Àsia amb la col·laboració de Japan Foundation
  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/018/936/original/japan_16-92.mp4&fotourl=/keyframes/18936.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest