Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Exposició: “L’arbre i l’ombra” de Ricard Chiang

Exposició: “L’arbre i l’ombra” de Ricard Chiang

Exposición: “El árbol y la sombra” de Ricard Chiang - IMG 2

“L'arbre i l'ombra" és un projecte itinerant que reuneix diferents propostes de l'artista, Ricard Chiang, i una d’elles és la que presenta a Casa Àsia en aquesta ocasió. Es tracta d’una instal·lació única feta a partir de materials com el paper d'arròs, la tinta xinesa, carbonets, branques i carbó.
EXPOSICIÓ TANCADA DEL 8 AL 11 DE JUNY PER CAUSA TÈCNIQUES

La primera de les exposicions va tenir lloc al Centre Cultural de la Xina a Madrid, al setembre del 2014, a continuació a la Stiftung für Kunst und Kultur de Bonn, desembarcant properament al Casal Solleric de Palma de Mallorca. Casa Àsia ha estat des del principi en l'origen del projecte, del qual ara introdueix un nou capítol, amb una instal·lació única pensada per al Pavelló de la Puríssima del Recinte Modernista de Sant Pau.

L'artista ha concebut una instal·lació pictòrica de caràcter efímers, de 40 m de llarg per 3 m d'ample, el simbolisme del qual s'aprecia a partir del significat que atorga al paisatge i les seves manifestacions. El rotllo de paper d'arròs fa de suport com a tela o buit físic sobre el qual es registra una imatge del paisatge, mitjançant la tinta xinesa i els carbonets, juntament amb les branques seques i els residus, que contribueixen a generar amb la seva energia la transformació de tots els elements naturals.

Ricard Chiang (1966) és un artista d'origen xinès per part de pare i espanyol per part de mare. Des de fa més de quatre dècades resideix a Mallorca, la seva illa d'adopció, al mig del camp, envoltat d'ametllers, figueres i vinyes. El seu projecte resideix en el retrobament de l'home amb la natura i en l'aposta per la bellesa natural, on resideix per a ell la raó de la seva existència i d'una pràctica artística que desenvolupa en el lloc on ha construït  casa seva.

Les seves pintures, escultures i instal·lacions són indissociables d'aquesta naturalesa agresta en què habita com els arbres sense nom ni edat que veu tots els dies. L'elecció no és casual ni gratuïta, sinó producte d'una voluntat deliberada de viure així i de treballar en aquest lloc fora del món, on el dia és dia, i la nit és nit o la lluna, lluna sobre l'horitzó, on es poden comptar les gotes de pluja relliscant per la teulada i sobre les fulles dels pins.

L'obra de Chiang té un clar precedent en la pintura de paisatge que a la Xina és un dels fonaments de l'art més antic, es tracta d'una pràctica que es remunta al segle III a.C., encara que fins al segle I a.C. no es va aplicar sobre el paper, coincidint amb el desenvolupament de la cal·ligrafia xinesa i la invenció del paper d'arròs.

Inauguració: divendres 20 de març de 2015, a les 17.00 hores

Data
20/03/2015 > 26/07/2015
Horari

Del 21 de març al 26 de juliol de 2015

Horari de visita: fins al 29 de març (horari d’hivern): de dilluns a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores  i de 15.000 a 16.30 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.30 hores

A partir del 30 de març (horari d’estiu): de dilluns a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.30 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.30 hores

 

Lloc
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló La Puríssima
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
Dia de la inauguració: entrada gratuïta
Entrada a partir del 21 de març: 8 euros (el preu inclou la visita al Recinte Modernista del Hospital de Sant Pau)
Organitza
Casa Àsia, Govern de les Illes Balears i l'Institut d'estudis baleàrics, amb la col·laboració del Recinte Modernista de Sant Pau, el Centre Cultural de la Xina a Madrid, el Casal Solleric i Stiftung für Kunst und Kultur e.V. Bonn
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest