Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Exposició: "Japanese Photography from the 1970's to the Present"

Exposició: "Japanese Photography from the 1970's to the Present"

Exposición:

Casa Àsia i la Japan Foundation inauguren aquesta exposició de fotografia i video, que es podrà veure des del 8 d'octubre fins a finals de novembre al Pavelló de la Puríssima del Recinte Modernista de Sant Pau. L'exposició mostra l'evolució de la fotografia japonesa des dels anys 70 fins al dia d’avui,  alhora que articula amb l’arribada del videoart una part important de la configuració de la identitat al Japó.

El projecte expositiu consta de dues parts: d'una banda la fotografia de 1970 fins al present, comissariada per Ray Masuda, i d'altra banda una selecció de videoart produït en la primera dècada del segle XXI de la mà de Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia. Ambdues parts es fusionen de manera conceptual en l'exposició a través de la crisi d'identitat del poble japonès i de la hibridació que caracteritza les pràctiques artístiques de les avantguardes dels anys 60 i 70 i la generació dels 90s.

Ray Masuda presenta una selecció d'imatges que abasta un període de més de 30 anys, en què es pot observar com el desenvolupament de la fotografia al Japó ha contribuït a accelerar l'experimentació i la investigació en tots els àmbits. "Aquest període ha vist moltes transformacions dramàtiques: el període del ràpid creixement econòmic dels 90, que va comportar el desenvolupament d'un alt nivell de la cultura de consum, la revolució de la informació, la creixent transformació de la població a les ciutats i la pèrdua dels costums tradicionals, especialment en les àrees rurals ", assegura l'expert.

A través de l'obra de fotògrafs com Daydo Moriyama, Nobuyoshi Araki i Kazuo kitai - per posar alguns exemples d'entre els més de vint participants d'aquesta mostra - es pot reconèixer el valor de la innovació en aquest terreny. Figures de reconeixement internacional mostren fins a quin punt la fotografia ha envaït altres disciplines erosionant la seva descripció i transcendint límits i gèneres que habitualment les caracteritzaven.


Videoart

La segona part d'aquesta exposició planteja un diàleg amb la fotografia des de la contribució que algunes obres clau, realitzades amb aquest suport, han fet al desenvolupament del vídeo. Si en la primera part es reuneixen sèries que fan al·lusió als escenaris de la vida urbana de Tòquio, en els vídeos que s'han seleccionat es tracta de mostrar els diferents usos que fan els artistes contemporanis de la càmera de vídeo i els vincles existents entre les produccions resultants i el lloc on viuen.

L'experimentació que caracteritza les primeres obres dels introductors del videoart al Japó, com Shigeko Kubota, Takahiko Iimura o Yoko Ono, tenen continuïtat en la d'artistes com Yasumasa Morimura, Odani Motohiko, Tabaimo, Kaoru Katayama i Hiraki Sawa que es mostren aquí; aquests últims també convertits en referents del desenvolupament més contemporani del videoart al Japó.

Els ponts que uneixen les diferents generacions d'artistes que participen en aquesta exposició són conceptualment els mateixos que permeten crear rutes per etapes, que no s'interrompen forçosament i permeten detectar la continuïtat de moviments i tendències en la història de l'art contemporani, el potencial al Japó és equivalent al de la literatura i el cinema.

Fotografia:  Shuji Yamada · Fotografia de la sèrie Nihon mura (Japan Village) · 1969/1979 · Japan Foundation

Data
09/10/2015 > 29/11/2015
Horari

Del 9 d'octubre al 29 de novembre

Fins l'1 de novembre. De dilluns a dissabte: d'11 a 14.00h i de 16 a 18.30h. Diumenges i festius de 10 a 14.30h.

A partir de l'1 de novembre: De dilluns a dissabte: de 10 a 16.30h. Diumenges i festius: de 10 a 14.30h

Lloc
Recinte Modernista de Sant Pau
La Purissima
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
L’entrada per poder visitar l’exposició és de 8 euros. El Pavelló de la Puríssima es troba dins del Recinte Modernista de Sant Pau, l’accés al qual és de pagament.
Organitza
Casa Àsia i la Fundació Japó, amb la col·laboració del MUSAC, el CAB i Caixa Bank

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest