Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
El ministre García-Margallo destaca la projecció d'Espanya a l’Àsia i el Pacífic

El ministre García-Margallo destaca la projecció d'Espanya a l’Àsia i el Pacífic

Embajadores Asia con Margallo

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, va celebrar ahir al palau de Viana una trobada amb els ambaixadors dels països d'Àsia-Pacífic acreditats a Madrid. Van participar els diplomàtics de l'Afganistan, Austràlia, Bangla Desh, Xina, Índia, Indonèsia, Iran, Japó, Kazakhstan, Corea, RDP de Corea, Malàisia, Nova Zelanda, Filipines, Tailàndia, Uzbekistan i Vietnam., i el director general de Casa Àsia, Ramon Mª Moreno.

Durant aquesta reunió, el ministre va tenir ocasió d'exposar als ambaixadors dels objectius d'Espanya a la regió d'Àsia-Pacífic, d'acord amb l'Estratègia d'Acció Exterior aprovada l'any passat: incrementar la presència espanyola en els principals països de la regió; fomentar el coneixement mutu; promoure el comerç i les inversions mútues; reforçar el paper de la Unió Europea com a actor estratègic en la regió; i fomentar i participar en la triangulació Amèrica Llatina-Àsia-Europa.

García-Margallo ha destacat la importància que Espanya atorga a la seva relació amb una regió que engloba en l'actualitat el 54% de la població del món i produeix el 30% del seu PIB. El govern, malgrat les dificultats econòmiques del període i les restriccions pressupostàries, ha fet durant aquesta legislatura un esforç especial per incrementar el paper d'Espanya a la zona, impulsant l'estructuració del diàleg polític i econòmic amb els països de la regió i reforçant les nostres estructures i presència institucional a Àsia Pacífic. La projecció d'Espanya a Àsia Pacífic és una política d'Estat que ha comptat amb l'ampli suport de la societat i les forces polítiques i l'aportació positiva de totes les institucions.

En l'àmbit econòmic, Àsia Pacífic és essencial en el model d'economia cap al qual està caminant Espanya, una economia del coneixement, més bolcada a l'exterior, amb una exportació competitiva. En els últims anys, això s'ha traduït en una major presència econòmica i comercial de les nostres empreses a Àsia i en un augment del nostre fluxos de serveis, en alguns casos, com el turisme, de manera molt destacada. Espanya, va assenyalar García-Margallo, observa amb interès les diferents iniciatives per millorar la connectivitat a Àsia - Pacífic que estan sobre la taula i posa a disposició de la regió l'experiència de les seves empreses en els sectors de les infraestructures de transport, enginyeries i telecomunicacions , per impulsar una fructífera associació entre Espanya i els països d'Àsia Pacífic en aquest camp, tant a la regió com en tercers mercats.

En la seva ronda d'intervencions els ambaixadors asiàtics van exposar els avenços aconseguits en els últims anys en integració política i regional, mitjançant fòrums com ASEAN i ASEM o el BAII, així com èxits més recents com la signatura del Tractat del Partenariat Transpacífico. Així mateix, van agrair i reconèixer l'esforç realitzat en els últims anys pel govern espanyol per estar més present a Àsia i la tasca realitzada per Casa Àsia per apropar les societats civils, la cultura i la llengua

Data
16/10/2017 > 16/10/2020
Lloc
Palacio de Viana
Organitza
Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Informació relacionada

Desplegable
16-10-2015
16-10-2015
16-10-2015
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest