Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Cicle de cinema: "La vida quotidiana i el cinema"

Cicle de cinema: "La vida quotidiana i el cinema"

Ciclo de cine: “La vida cotidiana y el cine” - IMG 2

Quan el cinema retrata la vida quotidiana diem que és un cinema local, però no sempre és així perquè el local és part del global en un món on les tecnologies de la comunicació i la informació han aconseguit esborrar les distàncies. Aquest cinema és el que Casa Àsia presenta amb les onze pel·lícules que es projectaran entre desembre de 2016 i març de 2017.

D'aquestes, set procedeixen de l'Índia, una de Sri Lanka, una altra del Pakistan i dues del Nepal, un país que limita al sud amb l'Índia i al nord amb la República Popular de la Xina. Algunes d'aquestes produccions han passat per festivals com el de Busan, a Corea, encara que els títols seleccionats no formen part del que es distribueix a través de circuits comercials.

Generalment, es tracta d'un cinema independent i experimental, però amb una sòlida estructura narrativa, com es demostra en els successius relats que s'han reunit per a aquesta mostra. La selecció forma part de la programació del Imagine India International Film Festival que dirigeix ​​Qazi Abdur Rahim, i que la XVI edició es celebrarà a Madrid el 2017. Els títols que s'han agrupat per aquesta ocasió s'han realitzat entre 2007 i 2016 i es caracteritzen per plantejar temes domèstics que, malgrat procedir de cultures molt diferents entre si, són molt comuns tant a orient com a occident. Problemes com aquells derivats de la identitat de gènere, les relacions familiars i els conflictes sociopolítics fins a les contraposicions entre religió i cultura de la societat actual, reflecteixen situacions que ens afecten a tots i cada un de nosaltres.

 

PROGRAMACIÓ

Dissabte, 17 de desembre de 2016, 19.00 h

TAANDRO, Dir. Samten Bhutia | Nepal | 2015 | 112’ | VOSE
Aquesta és la història d'un rebel que pertany al bàndol maoista al Nepal. Després de ser greument ferit en una emboscada per les forces governamentals, es veu obligat a amagar-se en un poble i posar el seu destí a mercè dels seus habitants. Aquests el culpen de la fugida i la mort de tots els seus camarades. Aquesta dramàtica situació fa que el protagonista no pugui mantenir-se aliè a pensaments i visions que li pertorbaran incessantment.

Dissabte, 7 de gener de 2017, 19.00 h

SANSARE DADAYAKKARA, Dir. Prasanna Jayakody | Sri Lanka | 2015 | 75’ | VOSE
Degut a la tràgica mort de dos joves a la jungla a mans d’un lleopard, un monjo budista calma als habitants del poble amb missatges pacificadors per tal de perdonar la vida de l’animal. Tot i això, un caçador que viu a la jungla rebutja qualsevol tipus d’argument i defensa que l’animal ha de ser sacrificat ja que,  en cas contrari, tornaria a matar. El conflicte d’idees entre el monjo i el caçador acaba convertint-se en una exploració filosòfica del paper de la mort a la vida.

Dissabte, 14 de gener de 2017, 19.00 h

MOH MAYA MONEY, Dir. Munish Bhardwaj | India | 2016 | 108’ | VOSE
Aman és un pretensiós broker que aspira a ascendir socialment. Per aconseguir el seu objectiu, està decidit a emprar tots els mitjans que siguin necessaris, fins i tot a robar a la seva pròpia companyia. Un dia reuneix els diners suficients per comprar un terreny i planeja construir una casa. La seva idea és viure amb la seva dona a la planta baixa i llogar els pisos superiors. Sembla un matrimoni sòlid, però realment amaguen els seus propis secrets. Es tracta d'un thriller sobre la cobdícia i com aquesta pot afectar les relacions interpersonals.

Dissabte, 21 de gener de 2017, 19.00 h

GUDH, Dir. Saurav Rai
Gudh evoca aquests records d'infància que tots hem viscut alguna vegada en les nostres vides; aquests moments foscos que portem gravats a la memòria i que no sabem com associar quan arribem a l'edat adulta. És la història d'Ajay, de la seva infància, de l'amor per la seva mare, el seu poble i dels canvis que va imposar la revolució.

I AM BONNIE, Dirs. Farha Khatun, Satrupa Santra, Sourabh Kanti Dutta 2014 | 45’ | VOSE
Aquesta és la història de Bonnie Paul conegut/da com a Bandana Paul. Hermafrodita, analfabet/a i confós/a pels seus pares que l'anomenen "Bandana". Aviat es converteix en un/a dels/les millors davanters/es de l'equip de futbol femení de l'Índia guanyant la Lliga per a la seva regió, Bengala. Posteriorment, una operació el/la converteix en un home, però el/la deixa sense feina i sense casa. Abandona la seva llar, es casa aviat i comença a guanyar-se la vida, però tem el rebuig social. La seva lluita per definir la seva identitat xoca amb una societat sarcàstica i hipòcrita.

Dissabte, 28 de gener de 2017, 19.00 h

HOTEL SALVATION, Dir. Shubhanshish Bhutiani | India | 2016 | 102’ | VOSE
Un somni profètic convenç a Daya, un ancià de 77 anys, de que ha arribat la seva hora. Així doncs, explica al seu fill Rajiv que vol morir a la ciutat sagrada de Varanasi i així completar el cicle del renaixement a través de la salvació. Rajiv sent el obedient fill que és, no té altra elecció que deixar-ho tot i acompanyar al seu pare en aquest viatge. Daya i Rajiv s'allotgen a l'hotel Mukti Bhawan a Varanasi, una pensió dedicada a la gent que vol morir. Però a mesura que passen els dies, Rajiv lluita per atendre les seves responsabilitats, mentre Daya camina pel mal camí. Rajiv intenta induir al seu pare en el camí de la salvació. Tot i això, en el moment en què els seus llaços familiars es posen a prova, Rajiv sembla rendir-se.

Dissabte, 4 de febrer de 2017, 19.00 h

REVELATIONS, Dir. Vijay Jayapal | India | 2016 | 118’ | VOSE
Shobba és una jove que viu a Calcuta amb el seu marit Sekhar, reporter d'un diari. S'enfronta a tensions durant el seu quart any de matrimoni, que l'empeny a crear una complexa relació amb el seu nou veí Manohar, un home solitari de mitjana edat que amaga un misteriós passat. Mentrestant, Sekhar, a esquenes de Shobha, se sent atret per Divya, la seva companya de treball, una jove bengalí que té molt clars els seus objectius a la vida. Aviat, aquest laberint de vides i secrets revela que Shobha vol fer un canvi vital. Ambientada a la fascinant ciutat de Calcuta, la pel·lícula intenta explorar temes com la culpa, la redempció i la sexualitat femenina en el context del matrimoni indi.

Dissabte, 11 de febrer de 2017, 19.00 h

LYARI NOTES, Dir. Kaushik Ganguly | Pakistán | 2016 | 80’ | VOSE
Lyari és un veïnat de Karachi, al Pakistan. És la zona més violenta de la ciutat, contínuament amenaçada per conflictes armats entre bandes de carrer i la policia. Aqsa, una nena d'onze anys, i les seves amigues, cada setmana van a l'Acadèmia de música, art i ball a l'altra banda de la ciutat. Es tracta d'una escola fundada pel famós músic de rock pakistanès Hamza Jafri i la seva dona Nida Butt. La seva missió és fer servir la música com un mitjà d'expressió i una eina de comunicació en un país sota el constant atac de les forces extremistes. Per als nens de Lyari, aquestes classes són gratuïtes, però primer de tot els seus pares han d'estar d'acord; ja que la música és pecat d'acord amb l'islamisme. En Lyari Notes, l'escola es prepara per a una actuació, però rep amenaces externes cada vegada més alarmants, i per raons de seguretat, s'interromp una prova de so. Tothom es queda desconcertat quan els talibans ataquen una escola de Peshawar i deixen 135 víctimes. Tanmateix, els nens segueixen anant a classe de música totes les setmanes com un acte de rebel·lió i un raig d'esperança en la seva terrible situació.

Dissabte, 18 de febrer de 2017, 19.00 h

THE LAST SMILE, Dir. Shankey Srinivasan | India | 2016 | 87’ | VOSE
Es tracta d'una crònica inspirada en un llibre basat en fets reals. Aquesta pel·lícula del director indo-nord-americà Shankey Srinivasan ens explica l'apassionant història de Kapil, un pare americà caixmiri que ha de superar la pèrdua del seu fill. Kapil es veu forçat a emprendre una investigació per trobar respostes a una empresa americana multimilionària d'accessoris per a la salut, responsable de la prematura i misteriosa mort del seu fill Amit, quan tenia 30 anys. Aquesta història punyent mostra l'amor i el dolor d'un pare que va ser un emigrant.

Dissabte, 25 de febrer de 2017, 19.00 h

FIG FRUIT AND THE WASP, Dir. M. S. Prakash Babu | India | 2014 | 90’ | VOSE
Gouri, una cineasta de documentals, viatja en companyia d'un amic. Tracta de recollir material per a un projecte documental sobre música instrumental. Arriben a un poble amb l'ajuda d'un professor. Viatgen per conèixer a un músic, que està de viatge per fer un concert. Tots dos es veuen obligats a quedar-se al poble fins que el músic torni. La pel·lícula intenta representar el comportament humà quan som desplaçats en situacions que ens són conegudes i desconegudes al mateix temps.

Dissabte, 11 de març de 2017, 19.00 h

KALO POTHI, Dir. Min Bahadur Bham | Nepal | 2015 | 90’ | VOSE
Ens trobem en l'any 2001, un cessament d'hostilitats temporal porta un descans molt necessari a un poble devastat per la guerra al nord del Nepal, donant alegria als seus habitants. Prakash i Kiran, dos amics íntims, comencen a percebre el canvi. Malgrat les seves diferències religioses i socials, romanen inseparables. Comencen a tenir cura d'una gallina que els ha regalat la germana de Prakash amb l'esperança d'estalviar diners venent els seus ous. No obstant això, la gallina desapareix, encara que ignoren la dramàtica situació derivada del fràgil cessament d'hostilitats.

Data
17/12/2016 > 11/03/2017
Horari

Cicle de cinema: del 17 de desembre de 2016 al l'11 de març de 2017, a les 19.00 h

Lloc
Cinemes Girona
c
/Girona, 175
Barcelona

Entrada

Preu entrada: 3,5 euros
Preu abonats i socis dels Cinemes Girona: 2 euros

Organitza
Casa Àsia, ImagineIndia i Cinemes Girona

Documents

Desplegable

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest