Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Cicle de conferències “90 aniversari de la Guerra Civil Xinesa: història d'un conflicte present (1927-2017)”

Cicle de conferències “90 aniversari de la Guerra Civil Xinesa: història d'un conflicte present (1927-2017)”

90 aniversario de la Guerra Civil China: Historia de un conflicto presente (1927-2017) 700

Des de l'Institut de la Pau i els Conflictes de la Universitat de Granada s'ha organitzat un cicle de conferències sobre la Guerra Civil Xinesa, que situa aquest conflicte en el seu context històric però que també transcorre per la dialèctica intel·lectual o l'evolució ideològica dels seus protagonistes fins al moment present on, a causa dels recents moviments de la política exterior nord-americana, un nou Gran Joc sembla començar en el Mar de la Xina.

Poc podrien imaginar els treballadors xinesos que esperaven, a l'abril de 1927, l'arribada del seu exèrcit, l'Exèrcit Nacional Revolucionari del Kuomintang (KMT) per a la victòria definitiva a Xangai, que aquest els trairïa en el que passaria a la història com “la matança de Xangai”. Poc probable és també que un dels dirigents comunistes que van escapar de la repressió, Zhou Enlai, concebés en aquell moment que s'acabava d'iniciar un conflicte que 90 anys després continuaria obert.

Amb l'Incident de Xangai o matança de Xangai de 1927, la Xina entra en una nova fase del seu convuls segle XX –que, no oblidem, havia començat amb la Rebel·lió Boxer o Aixecament Yihétuán– iniciant-se una guerra civil entre partidaris del KMT i del Partit Comunista Xinès (PCCh) que portaria a la fundació de la República Popular de la Xina i a la confrontació internacional –amb major o menor intensitat– amb la República de la Xina (Taiwan). Una guerra que, tècnicament, segueix avui oberta; un conflicte que és també un reflex de diferents formes de mirar el món.

PROGRAMA

Dimecres, 8 de març
La Xina, entre la revolució permanent i la Guerra Freda (1911-1992) [inclou, projecció del documental “China in Revolution. Battle for Suvirval 1911–1936”, Sue Willians (1989), 57’,VOSE”]
Andrés Herrera-Feligreras, Universitat Pública de Navarresa
Hora i lloc: 18:00 hores. Aula Gandhi (Institut de la Pau i els Conflictes, C/ Rector López Argüeta)

Dimecres, 15 de març
La guerra inacabada: tensió i conflicte en el mar de la Xina
Andrés Herrera-Feligreras, Universitat Pública de Navarra.
Hora i lloc: 18:00 hores. Aula “Jiménez de Asua” (Institut de la Pau i els Conflictes, C/ Rector López Argüeta)

Dimecres, 22 de març
Dl. Xun i Hu Shi: dos intel·lectuals en la Xina republicana
Javier Martín Ríos, Universitat de Granada
Hora i lloc: 18:00 hores. Aula “Jiménez de Asua” (Institut de la Pau i els Conflictes, C/ Rector López Argüeta)

Dimecres, 29 de març
La figura de Cai Yuanpei com a reformista de l'educació en la Xina republicana
Alexandra Magdalena Mironesko, Universitat de Granada
Hora i lloc: 12:30 hores. Sala “Degà José Palanco” (Facultat de Filosofia i Lletres, Calli del Prof. Clavera)

Sobre els ponents:
Javier Martín Ríos. Doctor en Filologia per la Universitat de Granada i professor de llengua i literatura moderna i contemporània xineses en aquesta mateixa Universitat. Col·laborador de l'Institut de la Pau i els Conflictes de la Universitat de Granada. Entre 1998 i 2006 va realitzar estudis de llengua i cultura xineses i va ser lector d'espanyol a diverses universitats de la República Popular.

Alexandra Magdalena Mironesko. Doctorada i Màster Universitari en Estudis d'Àsia Oriental per la Universitat de Granada, ha desenvolupat diverses estades de recerca en universitats xineses i europees. Els seus interessos científics s'orienten cap als estudis de la història i cultura de la Xinesa moderna amb especial enfocament en el desenvolupament del sistema educatiu en la República de la Xina (1912-1949).

Andrés Herrera-Feligreras. Doctor per la Universitat Pública de Navarra, (UPNA) les seves àrees d'estudi ha contemplat la història contemporània del Món Xinès així com la seva relació amb Espanya. Ha realitzat estades de recerca en universitats de la República de la Xina (Taiwan) i actualment treballa sobre la vida de Chiang Ching Kuo com a investigador postdoctoral en la UPNA. És editor de Yuanfang Magazine.

Data
08/03/2017 > 29/03/2017
Horari
Del 8 al 29 de març de 2017
Lloc
Institut de la Pau i els Conflictes
Edifici de Documentació Científica,  
c/ Rector López Argüeta, s/n 
Granada

Facultat de Filosofia i Lletres
Campus de la Cartuja, Universitat de Granada
Calle del Prof. Clavera, s/n
18011
Granada
Entrada
Entrada lliure
Organitza
Institut de la Pau i els Conflictes amb la colaboració de Casa Àsia i Yuanfang Magazine
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest