Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Concert de música tradicional persa amb el grup Mirás

Concert de música tradicional persa amb el grup Mirás

Concierto de música tradicional persa con el grupo Mirás con motivo del Año Nuevo Persa (Nowruz) 1396 - IMG2

Celebrarem el Nowruz amb un concert del grup iranià Mirás,  el dimecres 22 de març a les 19.00 h a l'Espai Francesca Bonnemaison. El grup Mirás es va fundar el 2008 amb l'objectiu de difondre la música tradicional persa i l'obra dels grans escriptors i poetes de l'Iran, a més de presentar l'herència cultural i musical de la seva terra al públic internacional. El concert anira a carrec de 4 músics que oferiran més de 60 minuts de viatge musical amb cant, i  tres instruments tradicionals de l'Iran: llaüt, santur, i tar.

El Nowruz ( نوروز en persa) coincideix amb l'equinocci de primavera i és el primer dia del calendari persa, que se celebra a l'Iran i també a Azerbaidjan, Afganistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Pakistan, Turquia i en algunes regions de l'Índia, entre altres països.

Simbolitza l'inici del nou cicle vital amb la finalització de l'hivern i l'arribada de la llum i la fertilitat de la primavera. Seguint la tradició, es netegen les cases en els dies anteriors i les famílies es reuneixen entorn d'una taula on es disposen set objectes o fruits el nom dels quals comença en persa per la lletra “s” (llavors de blat, llenties, sabzeh), representant el renaixement, la salut, la prosperitat, i la felicitat juntament amb la Sagrada Escriptura, un mirall i una peixera per a la sort. En els següents dies, es visiten familiars i amics, es canta als carrers i es prenen fogueres acompanyats per Hayi Firuz, un personatge amb la cara negra que transmet bons auguris.

El Nowruz, des de 2009, és part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Data
22/03/2017 19:00 h
Horari
22 de març a les 19:00 h
Lloc
Espai Francesca Bonnemaison
Carrer de Sant Pere Més Baix, 7
08003
Barcelona
Entrada
Les entrades gratuïtes es distribuiran a partir de les 18h30 per ordre d'arribada del públic fins a completar l'aforament.
Organitza
Conselleria Cultural de l'Ambaixada de la R.I. de l'Iran a Espanya, Mirás Music Ensemble i Casa Àsia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Informació relacionada

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest