Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Tertúlies literàries guiades de la Xina

Tertúlies literàries guiades de la Xina

Tertulias literarias guiadas de China - IMG 2

La Mediateca Casa Àsia amb la col·laboració de l'Institut Confuci organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta primera tertúlia la trobada serà amb Viure! de Yu Hua. Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec.

 

A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

¡Vivir! de Yu Hua va més enllà del retrat de la societat xinesa del segle XX endinsant-se en els violents canvis que va experimentar aquella època a través del seu protagonista, Fugui: ell és sentiment en estat pur, energia vital sorgida de les arrels del sofriment. Qui no ha hagut de aixecar-se després d'una dura caiguda? Qui no ha de sobreposar-se als constants desafiaments de la vida? "En aquesta novel·la se celebra la inalterable voluntat de viure per sobre de les desgràcies i els cops de la destinació."

Els lectors que estiguin interessats, un cop inscrits poden demanar prestat el llibre en l'horari de la Mediateca (dilluns, dimecres i divendres de 10.00 h a 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 h a 19.00 h).

El dia de l'activitat, el 25 d'abril, hauran de portar el llibre per procedir a la seva devolució.

La tertúlia serà guiada per Jesús Sayols, qui actualment exerceix funcions acadèmiques a la Fundació Institut Confuci de Barcelona. És doctor en Estudis de la Traducció i llicenciat en Estudis d'Àsia Oriental. Ha col·laborat també amb la Universitat Oberta de Catalunya, on ha impartit assignatures de llengua, literatura, cultura i societat de la Xina. També ha treballat com a professor associat al Departament de Traducció i Interpretació i d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus interessos giren al voltant de la traducció i la circulació de coneixement entre la Xina i Europa. En la seva última investigació, portada a terme a Hong Kong, ha analitzat la traducció al xinès de l'obra poètica de Federico García Lorca per Dai Wangshu durant la primera meitat del segle XX.

Data
25/04/2017 19:00 h
Horari
Dimarts 25 d'abril a les 19.00 h
Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.
Organitza
Casa Àsia, amb la col·laboració de Fundació Institut Confuci de Barcelona

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest