Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Casa Àsia a La Nit dels Llibres

Casa Àsia a La Nit dels Llibres

Casa Asia en La Noche de los Libros IMG2

La literatura surt a la trobada dels lectors en un extens programa que omple Madrid de converses amb escriptors, lectures, debats, entre d'altres. Casa Àsia col·labora amb aquesta jornada amb dues trobades amb els escriptors José Tono Martínez i Marta Galatas.

17:00 h Dejé mi corazón en Manila. Marta Galatas.

Dejé mi corazón en Manila és la segona novel·la de Marta Galatas, en què recrea la història de la Júlia, una espanyola que s'embarca amb la seva germana en el Potsdam rumb a les Filipines, on les esperaven els seus oncles. L'escriptora situa l'acció poc abans d'esclatar la guerra civil a Espanya i a la dècada convulsa de la IIGM al Pacífic, que fa que la protagonista sigui una testimoni d'excepció de l'ocupació japonesa de l'arxipèlag i del bombardeig que va destruir Manila. La història no acaba aquí, perquè contínua més tard a Nova York i es tanca circularment a Madrid. Travessa la vida de la Júlia una història d'amor que precisament s'inicia al vaixell que la va portar a Filipines i on va conèixer a l'home amb el qual passaria la resta de la seva vida.

Es tracta d'una novel·la històrica construïda a través de la ficció i de la investigació que ha realitzat la seva autora, seguint un procés anàleg al de la seva anterior novel·la, "la princesa que cambió la historia", ficció històrica i alhora thriller psicològic.

Hi participen:
Marta Galatas, autora de Dejé mi corazón en Manila
Florentino Rodao, catedràtic acreditat d'història Contemporània de la UCM | Universitat Complutense de Madrid

Modera:
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

 

19:00 h El Rey de Ramngar. Un viaje a India. José Tono Martínez

Casa Àsia organitza la Trobada amb José Tono Martínez, arran de la recent publicació d'El Rey de Ramnagar. Un viaje a India, amb pròleg d'Ignacio Gómez de Liaño. Llibre sebaldiano, entre el relat i la crònica, arran d'un viatge iniciàtic a Benarés el 1996, que va emprendre l'escriptor, assagista i gestor cultural, José Tono Martínez, al costat del desaparegut fotògraf de la Movida Juan Ramón Yuste. Tono va dirigir la coneguda publicació La lluna de Madrid i durant quatre anys ha estat el responsable de l'espai cultural CentroCentro Cibeles de Cultura i Ciutadania. Nascut a Guatemala, la seva família va tornar a Espanya en 1963 on es va llicenciar en Sociologia i Antropologia per la Universitat Complutense doctorant-se en Filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid.

José Tono Martínez ha estat periodista, professor i escriptor, camp en el qual ha publicat llibres de relats, poesia, novel·la i assaig. Entre les seves obres destaquen títols com Una fatal pérdida de tiempoEl Club de la InfamiaCantigas de Anda, El que hiere de lejos, Hijos del trueno: Mitos y Símbolos en el Camino de Santiago, o De los años próximos. El Rey de Ramnagar publicat per l'Editorial Polibea és la crònica literària d'un viatge iniciàtic per l'Índia d'un escriptor, alhora que recull impressions i registra nombroses trobades amb erudits locals i figures com Óscar Pujol, autor l'any 2006 del primer diccionari de sànscrit en una llengua romànica.

Hi participen:
José Tono Martínez, escriptor, gestor cultural i autor d'El Rey de Ramnagar. Un viaje a India
Ignacio Gómez de Liaño, escriptor, artista, filòsof, professor d'Estètica i autor del pròlog.
Juan José Martín Ramos, director d'Editorial Polibea.

Modera:
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

Data
21/04/2017 17:30 h
Horari
21 d'abril, a les 17.30 h i les 19:00 h
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
Calle Mayor, 69
1ª planta
Madrid
Entrada
Entrada gratuïta fins completar l'aforament.
Organitza
Casa Àsia
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest