Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Curs sobre fonaments teatrals d'Orient: Xina, Japó, l'Índia i Indonèsia

Curs sobre fonaments teatrals d'Orient: Xina, Japó, l'Índia i Indonèsia

Curso sobre fundamentos teatrales de Oriente: China, Japón, India e Indonesia 700

Aquest curs té com a objectiu iniciar als interessats en l'estudi de les Arts Escèniques Orientals, a través de les diferents tradicions teatrals dins d'Àsia: Xina, Japó, l'Índia i Bali (Indonèsia).

Des de fa més d'un segle el teatre oriental va començar a influir en els teòrics teatrals europeus. Des de llavors hem seguit endinsant-nos en la comprensió d'unes arts tan distants i tan fascinants. A poc a poc vam anar canviant la mentalitat teatral occidental i vam poder aprofundir en la riquesa de les arts en orient que uneixen ritu, religió, filosofia i tradició.

És important aprendre a diferenciar les diferents tradicions dins d'Àsia. Comprendre que hi ha punts en comú i altres estrictament locals. Així, analitzar el seu caràcter cerimonial i el seu enllaç religiós que ens ajudarà a completar un estudi holístic de les arts i la tradicions orientals.

  • XINA: Introducció a la història de la Xina. Literatura xinesa. Filosofia xinesa. Orígens del Teatre a la Xina. L'Òpera de Pequín. Influències de Bertolt Brecht.
  • JAPÓ: Introducció a la història de Japó. Orígens del teatre al Japó. El personatge d'Onnagata. Teatre NOH. Teatre KABUKI. Teatre BUNRAKU. Dansa BUTOH. Influències de Meyerhold, Claudel, Yeats, Peter Brook, Grotowski, Copeau, Eisenstein o Barrault.
  • ÍNDIA: Introducció a la història de l'Índia. Religió i literatura hindús. Mahabharata. Poètica teatral de l'Índia. Orígens del teatre hindú. Danses sagrades. Teatre Kathakali. Disciplina a les escoles. Influències de Gordon Craig, Grotowski, i Eugenio Barba.
  • BALI (INDONÈSIA): Origen de les seves danses teatrals i religioses. El teatre a Bali, Danses del tràngol: Topeng, Li-gong-traton, Barong i Randha. Influència d'Antonin Artaud.

METODOLOGIA:

Anàlisi d'imatges i de fragments o gravacions de representacions teatrals orientals. Anàlisi dels textos teòrics occidentals sobre teatre oriental. Estudi dels textos dramàtics i teòrics orientals de teatre. Estudi de pel·lícules de temàtica teatral, o representacions teatrals orientals.

Es tracta de donar les bases perquè s'aprenguin diferents punts de partida, i l'alumne busqui les maneres d'aprofundir en una matèria que pot ser desconeguda per a ell. L'objectiu és anar a poc a poc introduint l'art escènic d'orient.

PROFESSOR:

Curs a càrrec de Daniel Ginebroza Conde, teatròleg que està desenvolupant una alternativa teatral. El teatre hauria de ser un mitjà per arribar a les persones i no al revés.

Va estudiar a la Real Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid i va realitzar una estada a Anglaterra a la Rose Bruford College. Va seguir formant-se assistint a diversos cursos, com els Joves actors al Teatre de l'Abadia (Madrid), Introducció al Mim Corporal a MOVEO (Barcelona), sobre l'Art secret de l'actor a la seu de l'Odin Teatret (Dinamarca), sobre l'estudi del teatre Eurasiano a la seu del teatre Potlach (Itàlia), al costat de Yoshi Oida (França), sobre l'Entrenament contemporani de l'actor amb Igor Zolotovitsky (teatre de l'Art de Moscou) o la veu que dansa amb Anna Caixach.

El seu objectiu és reunir un grup de persones que tinguin capacitat d'investigació i el caràcter i la força suficients per intentar crear un teatre que serveixi com a marc per a possibilitar una comunicació entre persones. Per això ha rebut suport per part de La Fàbrica de Creació Fabra i Coats i La Central del Circ, per poder dur a terme aquesta tasca.

MATERIAL:

No requereix cap material especialment.


A QUI VA DIRIGIT / REQUISITS:

Les persones assistents al taller no necessiten experiència prèvia ni preparació prèvia. Pot assistir qualsevol persona que ho desitgi: filòsofes, músics, actors, actrius, ballarins, ballarines, directores, dramaturgues, estudiants o diletants.

Els alumnes tindran a la seva disposició, segons disponibilitat, el servei de biblioteca d’aula amb material bibliogràfic complementari al curs.

Data
16/10/2017 > 27/10/2017
Horari

Del 16 d'octubre al 27 d'octubre. Dilluns, dimecres i divendres de 18:00 a 21:00 hores.

Durada total del curs i número i durada de les sessions: 18 hores, 6 sessions de 3 hores

Lloc
Seu de Casa Àsia
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona

Entrada
144 euros
Organitza
Casa Àsia

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest