Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Curs "Cicle de filosofia pràctica: diàlegs amb les savieses orientals"

Curs "Cicle de filosofia pràctica: diàlegs amb les savieses orientals"

Curso

La filosofia neix de l'impuls per conèixer el misteri de la vida en cada un dels éssers que l'encarna. Res té a veure amb un joc mental i especulatiu. És una sed de coneixement transformador i és per aquesta raó que parlem d'una filosofia pràctica, perquè la filosofia només té sentit quan impulsa el ple desenvolupament de la vida en cadascun de nosaltres.

Aquest cicle filosòfic de "Diàlegs amb les savieses orientals" busca convidar els participants a utilitzar com a mirall la saviesa de diferents mestres i savis d'algunes escoles de l'Índia, la Xina i el Japó. El recorregut que altres persones han fet ens anima a caminar cap al nostre interior i experimentar les nostres pròpies preguntes i respostes, que a fi de comptes són les úniques que ens poden servir en un procés real d'autodescobriment. L'objectiu és indagar en nosaltres mateixos a través de l'actualitat dels seus ensenyaments i d'algunes qüestions pràctiques que llançarem en les sessions. També tindrem ocasió de conèixer alguns trets de la cultura i el context de cada tradició.

El curs es planteja com un cicle de cinc diàlegs, cada un d'ells basat en una tradició. El cicle complet servirà a l'alumne per obtenir una visió més àmplia. Dedicarem dues sessions de dues hores a cada tradició, sumant un total de quatre hores per cadascuna d'elles.

Les classes consistiran en el comentari de les lectures dutes a terme prèviament pels assistents: aprofundirem en el significat d'aquestes lectures i veurem com ressonen en la nostra vida a través de preguntes, plantejaments i exercicis pràctics que ens portin al cor de les savieses orientals i , en definitiva, al centre del nostre propi cor.

Continguts:

Diàleg amb l'hinduisme.
Llegirem i comentarem algun himne vèdic, fragments de les Upanishad, fragments de la Bhagavad Gītā i els ensenyaments d'alguns mestres contemporanis com Ramana Maharshi, Nisargadatta, Ramakrishna i S. Gñanananda.

Diàleg amb el budisme.
Basat en la lectura de fragments del Sutra de Benarès, del Sutra de l'atenció, del Dhammapada, del Cula Mālunkya Sutta i els ensenyaments d'autors moderns: J. Krishnamurti, el Dalai Lama i Pema Chodron.

Diàleg amb el confucianisme.
Llegirem i comentarem fragments de les Analectes (ensenyaments atribuïdes a Confuci) i alguns escrits de Zhu Xi.

Diàlegs amb el taoisme
Llegirem i comentarem versos del Tao et Ching, fragments del Zhuang zi. I reflexions d'autors moderns com Alan Watts.

Diàlegs amb el zen.
Llegirem i comentarem fragments d'Ensenyaments zen atribuïdes a Bodhidharma, fragments del Shobhogenzo, relats sobre mestres zen, contes i haikus, així com la reflexió d'autors moderns com Taisen Deshimaru i Thich Nhat Hanh.

A càrrec de:
Montserrat Simón és llicenciada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​postgraduada en Història de les Religions per la Universitat de Barcelona i Diploma en Sànscrit per la Banaras Hindu University. Membre i professora de l'Associació de Ioga i Filosofia. Formadora del Certificat d'instrucció en Ioga de la Comunitat de Madrid. Col·laboradora habitual de la revista Verdemente i del bloc http://www.psiquentelequia.com/author/montse-simon/

Data
29/01/2018 > 09/04/2018
Horari
Dilluns, del 29 de gener al 9 d'abril de 2018, de 19.00 h a 21.00 h.
NO hi haurà classe el dilluns 26 de març (Setmana Santa).
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor 69, 1ª planta
Madrid

Entrada
Preu: 120 euros.
Organitza
Casa Àsia

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest