Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Casa Àsia > Celebrem l’Any Nou Lunar! L’Any del Gos

Celebrem l’Any Nou Lunar! L’Any del Gos

Barcelona y Madrid
¡Celebremos el Año Nuevo Lunar! El Año del Perro - IMG 2

Barcelona celebrarà el proper dissabte, 17 de febrer, l'Any Nou Xinès, la festivitat més important i tradicional del calendari lunar que té lloc arreu del món. Segons aquest calendari l’any 2018 correspon al signe del Gos. Les activitats que s’han programat per donar la benvinguda a l’any nou comencen el proper divendres 16 de febrer i s’allargaran durant 15 dies.

La celebració d’aquesta festa a Barcelona arrencarà a les 11.30h, amb una gran desfilada pels carrers del districte de l'Eixample, des del parc de l’Estació del Nord fins l’Arc de Triomf, amb la participació de dracs xinesos i catalans, lleons, balls, castellers, diables, percussionistes i gegants. Anirà a càrrec de les federacions i entitats xineses de Catalunya, conjuntament amb les entitats i associacions catalanes, i amb la col·laboració de dos-cents voluntaris.

En acabar la rua, a les 12.30h, tindrà lloc al Passeig Lluís Companys un programa d'espectacles, amb demostracions d’arts marcials, danses i vestits tradicionals, i actuacions musicals. La Barcelona Coral Àsia, el projecte de trobada intercultural a través del cant i la musica, també hi actuarà oferint el seu repertori de cançons xineses. I en el mateix passeig, des de les 11.30 fins les 20.00h, s’hi farà una fira gastronòmica i cultural xinesa, una de les novetats d’enguany. Hi haurà un total de 18 casetes que oferiran productes típics de la gastronomia xinesa així com activitats culturals, com cal·ligrafia o retallada de paper per posar un parell d'exemples.

La comunitat xinesa a Barcelona, que compta amb més de 19.000 persones, la segona en nombre a Barcelona, ha expressat el seu desig de que aquesta feta sigui, un any mes, una oportunitat per compartir i celebrar amb tothom que ho desitgi una de les tradicions més importants de la seva cultura.

Una celebració que també vol posar en relleu la diversitat i l’esperit de convivència interculturals de la ciutat de Barcelona, a més de ser un esdeveniment festiu i obert a la participació.

L’Any Nou Xinès està organitzat per la comunitat xinesa a Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de Casa Àsia, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, el Consolat General de la Xina, una cinquantena d’entitats xineses i catalanes de Barcelona, Santa Coloma, Badalona, Tarragona i Girona i la participació d’uns 200 voluntaris, la majoria estudiants xinesos i catalans.

L’Any del Gos

L'Any Nou xinès o Festa de la Primavera és una de les festes més importants a la Xina i a d'altres països asiàtics, com Corea, el Japó o Vietnam. Totes les festes tradicionals d’aquests països es regeixen pel calendari lunar, i a diferència d’Occident, està organitzat en anys, no en mesos. Aquest any l’arribada de l’any del Gos tindrà lloc el 16 de febrer.

Segons l’astrologia xinesa hi ha 12 signes que representen diferents animals que incorporen les característiques de la seva personalitat dels qui van néixer en aquesta data determinada. Els nascuts sota aquest signe van néixer els anys 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 i també els que neixin el 2018 i el 2030.

El primer dia de l’Any Nou és tradició no menjar carn i en els 15 dies següents és quan tenen lloc els grans àpats i reunions familiars. Les desfilades de dracs i lleons són una de les activitats més destacades que tenen lloc a moltes ciutats del món que el celebren, amb l’objectiu d’espantar els mals esperits i començar el nou any amb energies renovades. La Festa de les Llanternes clourà les celebracions.

* Tots aquells que vulgueu compartir les fotos de la desfilada i de la resta d’activitats programades per al dissabte 17 de febrer, podeu etiquetar-les en aquest hashtag: #AnyNouXinèsBCN

Any Nou Xinès a Madrid

El Centre Casa Àsia a Madrid amb col·laboració amb l’Ajuntament de Madrid organitza el dissabte 17 de febrer dues activitats en el marc de la celebració de l'Any Nou Xinès. Es tracta d'un taller sobre Arts Marcials Xineses dirigit a famílies amb nens d'entre 6 i 12 anys als quals se'ls explicaran les bases de les arts marcials i practicaran exercicis marcials a través de jocs. El taller tindrà lloc a la e Casa de Madera del Centro Cultural de Usera en dues sessions, a les 11.45 i a les 16.45. i serà impartit per Alejandro Mallo, instructor del Temple Shaolin d'Espanya des de l'any 2011 i deixeble directe del Mestre Shi Yan Ja.

La segona activitat porta per títol Cuentos de China ¡¡¡que sí son cuentos chinos!!!! i va dirigit a famílies amb nens d'entre 4 i 12 anys. En aquest màgic contacontes, s’explicarà la llegenda dels dotze animals de l'horòscop xinès, el conte de la llavor, el del llapis màgic i d’altres per tal de conèixer la cultura xinesa de forma amena i divertida tot passant una bona estona en família. La docent d'aquest contacontes és Gabriela Waisberg, professora de primària i professora de treball corporal-expressiu, amb més de quinze anys d’experiència treballant en tallers amb nens, adolescents i adults per a Ajuntaments, biblioteques, fundacions i col·legis. S'impartirà a les 17.30 h a la Biblioteca del Centre Cultural d'Usera.

Data
17/02/2018 11:30 h
Lloc
Barcelona - 17 de febrer
11.30 h - Desfilada. Sortida des de l'Estació del Nord
12.30 h - Espectacles al Passeig Lluis Companys
D'11.30 h a 20.00 h - Fira de gastronomia i cultura xinesa al Passeig Lluis Companys

Madrid - 17 de febrer
11.45 h i a les 16.45 h - Taller d'Arts Marcials xineses (Casa de Fusta del Centre Cultural de Usera)
17.30 h - Contes de la Xina (Biblioteca del Centre Cultural de Usera)
Entrada
Entrada gratuïta.
Organitza
Barcelona: la comunitat xinesa a Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de Casa Àsia, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, ​​el Consulat General de la Xina, una cinquantena d'entitats xineses i catalanes de Barcelona, ​​Santa Coloma, Badalona, ​​Tarragona i Girona i la participació d'uns 200 voluntaris, la majoria estudiants xinesos i catalans.

Madrid: Casa Àsia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Madrid.
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest