Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Conferència "Bangla Desh i Myanmar: la crisi humanitària dels refugiats rohinyas"

Conferència "Bangla Desh i Myanmar: la crisi humanitària dels refugiats rohinyas"

la crisis humanitaria de los refugiados rohinyás 700

Igor G. Barbero, cofundador de Revista 5W i responsable de comunicació en la unitat d'emergències de Metges sense Fronteres (MSF) i Blanca Garcés Mascareñas, investigadora sènior de l'àrea de migracions del CIDOB, ens oferiran una visió panoràmica de la situació actual a Bangla Desh arran de l'últim èxode massiu de membres de la comunitat minoritària musulmana Rohingya. També s'abordarà el paper de la comunitat internacional i de les xarxes de tràfic.

Programa

19.00 h - Presentació
Yasmin Paricio, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

19.05 h - Bangla Desh: la crisi humanitària dels refugiats rohingyas, a càrrec d'Igor G. Barber, responsable de comunicació de Metges sense Fronteres
El conferenciant ens oferirà una visió panoràmica de la situació actual a Bangla Desh arran de l'últim èxode massiu de membres de la comunitat minoritària musulmana Rohingya. Més de 688.000 refugiats rohingyas han acabat des de finals d'agost a camps precaris i assentaments al sud-est de Bangla Desh després de fugir de les operacions de les forces de seguretat de Myanmar. L'objectiu és explicar les condicions en què viu aquesta població, les principals preocupacions a nivell mèdic i humanitari, i relatar algunes històries amb noms i cognoms escoltades en una visita recent a la zona.

19.35 h - Més enllà de Myanmar: el paper de la comunitat internacional i les xarxes de tràfic, a càrrec de Blanca Garcés Mascareñas, investigadora sènior del CIDOB
Quina ha estat la resposta de la comunitat internacional abans de 2017 i després? Quin paper han jugat les Nacions Unides? Com actuen les xarxes de traficants? Fins on arriben els rohingyas i en quines condicions? Amb aquestes qüestions la conferenciant analitzarà els efectes del genocidi dels rohingyas més enllà de les fronteres de Myanmar. La intenció també és posar en relleu qüestions més àmplies sobre ajuda humanitària i el paper de la comunitat internacional en contextos de crisi política i humanitària.

20.05 h - 20.30 h - Torn de preguntesPerfils dels ponents

Igor G. Barbero va néixer a Bilbao (1983) i va estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat dos anys com a periodista freelance a Berlín i vuit anys com a corresponsal al Pakistan, l'Índia i Bangla Desh. És cofundador de Revista 5W i responsable de comunicació en la unitat d'emergències de Metges sense Fronteres (MSF). En l'últim any i mig ha preparat estratègies de comunicació per a aquesta organització humanitària en contextos com Síria, Iemen, el Mediterrani, el nord-est de Nigèria, la regió congolesa de Kasai, Mossul i més recentment la crisi dels rohinyás a Bangla Desh.

Blanca Garcés Mascareñas és investigadora sènior de l'àrea de migracions del CIDOB. Doctora en Ciències Socials per la Universitat d'Amsterdam i llicenciada en Història i Antropologia per la Universitat de Barcelona. Blanca ha treballat sobre les polítiques d'immigració a Malàisia i Espanya, el policy making de les polítiques d'integració des d'una perspectiva multinivell, els discursos polítics al voltant de la immigració i la immigració irregular. Juntament amb Rinus Penninx, acaba de publicar un llibre sobre el concepte i les polítiques d'integració a Europa (Springer, 2016). Actualment treballa sobre les polítiques i els discursos sobre refugiats des d'una perspectiva comparada.

 

Per motius aliens a Casa Àsia, l'entrada i sortida d'aquesta conferència  s'haurà de fer per l'accés 6 del Recinte Modernista de Sant Pau:


Data
27/02/2018 19:00 h
Horari
Dimarts, 27 de febrer de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Seu de Casa Àsia 
Recinte Modernista de Sant Pau
Pavelló de Sant Manuel 
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona

Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Cidob
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest