Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Mediateca > Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Tang Xianzu

Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Tang Xianzu

Tertulias literarias guiadas sobre autores chinos: Tang Xianzu - IMG 2

La Mediateca de Casa Àsia, amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta quarta tertúlia de la 2a edició la trobada serà amb El Pabellón de las Peonías de Tang Xianzu.

Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec. A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

El Pabellón de las Peonías (Mudan ting), escrita pel dramaturg Tang Xianzu el 1598, és el text teatral més conegut de la dinastia Ming i forma part del repertori habitual del grups contemporanis de teatre Kunqu. Tragicomèdia romàntica, els seus protagonistes lluiten pel seu amor tot enfrontant-se a tot tipus de dificultats, inclosa la mort. A banda de conèixer un clàssic de la literatura xinesa, l'ampli ventall de recursos narratius de l'obra permet examinar configuracions del desig, el gènere o la transcendència. El text ha estat recentment traduïda al castellà per Alicia Relinque, qui ha rebut per aquesta obra el primer premi de traducció Marcela de Juan.

Els lectors que estiguin interessats en agafar en préstec el llibre, un cop inscrits, tenen 5 dies per recollir-lo a la Mediateca de Casa Àsia en el seu horari habitual: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 ha 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 ha 19.00 h. Només hi ha 10 exemplars disponibles!

La tertúlia serà guiada per Xavier Ortells, professor associat al Departament de Llengües i Literatures Modernes de la Universitat de Barcelona, que també imparteix docència sobre temes relacionats amb Àsia a altres universitats. És màster en Estudis Regionals d'Àsia Oriental per Columbia University y doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la UAB. La seva recerca se centra en dos àmbits: la producció cultural contemporània a la Xina i la història de les relacions sino-espanyoles.

Data
03/07/2018 19:00 h
Horari
Dimarts 3 de juliol, de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Seu de Casa Àsia
Pavelló de Sant Manuel
Recinte Modernista de Sant Pau
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona

Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Fundació Institut Confuci de Barcelona
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest