Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Mediateca > Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Lao She

Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Lao She

Tertulias literarias guiadas sobre autores chinos: Lao She - IMG 2

La Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta tercera tertúlia de la 2a edició la trobada serà amb El camello Xiangzi de Lao She.

Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec. A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

El camello Xiangzi, publicada a partir de 1937 en una revista literària de Pequín, és sens dubte la novel·la més celebrada de Lao She (1899 -1966), escriptor xinès d'origen manxú. Considerada per molts una de les novel·les xineses més importants del segle XX, és la història d'Xiangzi un tirador de rickshaw que gradualment i amb perseverança intenta millorar la seva humil condició. En la seva tenacitat per superar obstacles infranquejables, Xiangzi (que irònicament significa "afortunat") xocarà una i altra vegada contra el destí fins a caure en la més extrema abjecció. Escrita amb l'habilitat d'un autor que domina plenament l'escriptura i l'instrument narratiu, aquesta novel·la posseeix una força revolucionària universal, capaç de sacsejar també al lector d'avui en dia.

Els lectors que estiguin interessats en agafar en préstec el llibre, un cop inscrits, tenen 5 dies per recollir-lo a la Mediateca de Casa Àsia en el seu horari habitual: dilluns, dimecres i divendres de 10.00 h a 15.00 hi els dimarts i dijous de 15.00 h a 19.00 h. Només hi ha 10 exemplars disponibles!

La tertúlia serà guiada per Antonio Paoliello, doctor en Traducció i Estudis Interculturals i Màster de Recerca sobre Àsia Oriental Contemporània, tots dos per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i llicenciat en Llengües i Civilitzacions Orientals (xinès clàssic, xinès modern i coreà) per la Università degli Studi de Napoli "l'Orientale". Després d'haver estat docent a la Universitat d'Edimburg, professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya i investigador visitant a la Southern University College de Johor Bahru (Malàisia), actualment imparteix les assignatures de literatura xinesa clàssica, literatura xinesa moderna i contemporània i xinès clàssic a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB i és cap adjunt del Departament de Xinès de l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona-Drassanes.

Data
05/06/2018 19:00 h
Horari
Dimarts 5 de juny de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Seu de Casa Àsia
Pavelló de Sant Manuel
Recinte Modernista de Sant Pau
c/ Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Fundació Institut Confuci de Barcelona

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest