Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Taller: "Introducció a la cal·ligrafia xinesa" (matins)

Taller: "Introducció a la cal·ligrafia xinesa" (matins)

Curso:

Aquest taller està dirigit a persones interessades en conèixer, practicar i experimentar l'art de la cal·ligrafia xinesa. Introduirem les relacions entre cal·ligrafia, filosofia xinesa i art. També aprendrem la pràctica bàsica d'escriure caràcters xinesos. Al llarg del curs, adquirirem els coneixements bàsics d'aquest art endinsant-nos en el seu món, descobrint així la mística de l'art oriental.

Escriure cal·ligrafia xinesa és un ritual. Es mol la tinta xinesa amb l'aigua al tinter, amb calma, fins que el color negre és brillant i espès. S'agafa el pinzell i s'humiteja amb la tinta suaument. Sempre mantenint la respiració pausada i l'esquena recta.

En el món oriental, la cerimònia d'escriptura s'ha conservat durant milers d'anys. L'essència d'escriure no només és representar la bellesa dels símbols, sinó també mostrar la virtut de la persona. Com va dir el crític Liu Xizai, en la cal·ligrafia han de reflectir les idees, els coneixements i el caràcter de la persona. Al seu torn, el cal·lígraf Sun Kuaoting va dir que ha de tenir funció educativa i ser extraordinària com els déus. Segons ell, si la personalitat és bona i correcta, la cal·ligrafia també ho serà.

Els alumnes tindran a la seva disposició, segons disponibilitat, el servei de biblioteca d’aula amb material bibliogràfic complementari al curs.

Data
19/10/2018 > 14/12/2018
Horari
Del 19 d'octubre al 14 de desembre, cada divendres de 10.00 h a 11.30 h
Durada total del curs i número i durada de les sessions: 12 hores, 8 sessions de 1,5 hores
Lloc
Can Jaumandreu
Carrer Perú, 52
Barcelona
Entrada
Preu: 96 euros
Material: 25 euros a pagar directament a la professora el primer dia de classe.
Organitza
Casa Àsia
Ponent

Professora:

Hsiao Lin Liu, doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Nascuda a Taiwan, és professora de la cal·ligrafia xinesa, pintura xinesa i de llengua xinesa a la Universitat Pompeu Fabra. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest