Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Taller: "Introducció a la pintura xinesa" (matins)

Taller: "Introducció a la pintura xinesa" (matins)

Curso:

En aquest taller introduirem les relacions entre la pintura xinesa, la seva història i la tècnica que empra. Encara que aquest taller es centra una mica més en la dimensió històrica i en la teoria estètica, també tindrem l'oportunitat de practicar la tècnica de pintura de sumi-e a la classe. Adquirirem els coneixements bàsics sobre la pintura xinesa i endinsant-nos en el seu món, descobrint així la mística de l'art oriental.

En la pintura xinesa té gran importància l'expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l'energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Dao (camí cap a la naturalesa essencial que contenen tots els éssers).

Amb la tècnica de la pintura xinesa es comprèn i s'expressa d'una forma plenament espiritual la naturalesa: els arbres i les plantes, els ocells, les flors, les muntanyes i les pedres, els peixos i els insectes; els éssers que s'aixopluguen en un interior ple de vitalitat. La persona que pinta aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, transmetent-la a la seva obra a través dels Quatre tresors d'Estudi: pinzell, tinta, tinter i paper.

Els alumnes tindran a la seva disposició, segons disponibilitat, el servei de biblioteca d’aula amb material bibliogràfic complementari al curs.

Data
19/10/2018 > 14/12/2018
Horari
Del 19 d'octubre al 14 de desembre de 2018, cada divendres d'11.45 h a 13.45 h
Durada total del curs i número i durada de les sessions: 16 hores, 8 sessions de 2 hores
Lloc
Can Jaumandreu
Carrer Perú, 52
Barcelona
Entrada
Preu: 128 euros
Material: 35 euros a abonar directament a la professora el primer dia de classe
Organitza
Casa Àsia
Ponent

Professora:

Hsiao Lin Liu, doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
Nascuda a Taiwan, és professora de la cal·ligrafia xinesa, pintura xinesa i és professora de llengua xinesa a la Universitat de Pompeu Fabra. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest