Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Mediateca > Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Xiao Hong

Tertúlies literàries guiades sobre autors xinesos: Xiao Hong

Tertulias literarias guiadas sobre autores chinos: Xiao Hong - IMG 2

La Mediateca de Casa Àsia amb la col·laboració de la Fundació Institut Confuci de Barcelona organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d'autors xinesos. En aquesta cinquena tertúlia de la 2a edició de la trobada serà amb Campos de vida y muerte de Xiao Hong.

Els interessats que s'inscriguin a l'activitat tindran l'oportunitat de llegir el llibre que la Mediateca els proporcionarà en préstec. A la sessió es comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la seva lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida. S'analitzarà l'obra de l'autor, la repercussió que ha tingut en la literatura i en el seu entorn socioeconòmic i cultural.

Campos de vida y muerte y otros relatos recull alguns dels relats més significatius que Xiao Hong (1911-1942) va escriure en el seu breu, però intensa vida. Originària del comtat de Hulan, a l'extrem nord-est de la Xina, la seva vida sembla moure en cercle, fortament condicionada pels esdeveniments del seu temps i una constant necessitat de fugir de la invasió japonesa: del seu Manxúria natal a Xangai; d'allí a l'interior de la Xina i finalment a Hong Kong, on morirà de tuberculosi. Dona forta i valenta, moderna i rebel ens presenta, a través d'una habi-litat literària fora del comú, les lluites diàries per la supervivència en uns anys caracteritzats per la invasió japonesa i les penúries materials. En aquesta obra veiem com homes i dones rurals pateixen les inclemències de la Història, però les dones pateixen, a més, la brutalitat masculina. No obstant això, entre pàgines de cru realisme s'entreveuen moments de sofisticat lirisme, com sol passa quan ens trobem davant d'una obra mestra de la literatura.

Els lectors que estiguin interessats a prestar el llibre, un cop inscrits, poden contactar amb la Mediateca de Casa Àsia via correu electrònic mediateca@casaasia.es o telefònicament 93 368 07 38 per reservar el seu exemplar. Només hi ha 10 disponibles!

La tertúlia serà guiada per Antonio Paoliello, doctor en Traducció i Estudis Interculturals i Màster de Recerca sobre Àsia Oriental Contemporània, tots dos per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i llicenciat en Llengües i Civilitzacions Orientals (xinès clàssic, xinès modern i coreà) per la Università degli Studi de Napoli "l'Orientale". Després d'haver estat docent a la Universitat d'Edimburg, professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya i investigador visitant a la Southern University College de Johor Bahru (Malàisia), actualment imparteix les assignatures de literatura xinesa clàssica, literatura xinesa moderna i contemporània i xinès clàssic a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB i és cap adjunt del Departament de Xinès de l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona-Drassanes.

Data
25/09/2018 19:00 h
Horari
Dimarts 25 de setembre de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Fundació Institut Confuci de Barcelona
Sala Polivalent
c/ Elisabets 10, -interior-
Barcelona

Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Fundació Institut Confuci de Barcelona

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest