Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Curs de protocol i cultura dels negocis a països àrabs i Àsia. Mòdul 3. Àsia Meridional i Central: l'Índia, Pakistan i l'Iran

Curs de protocol i cultura dels negocis a països àrabs i Àsia. Mòdul 3. Àsia Meridional i Central: l'Índia, Pakistan i l'Iran

Curso:

Casa Àsia i Casa Àrab coorganitzen aquest any una nova edició del curs sobre Introducció al Protocol i Cultura dels Negocis en els països àrabs i Àsia, dues de les regions amb més potencial de creixement per a les empreses espanyoles en un escenari global de consolidació econòmica, liderada pels països asiàtics i aquells exportadors de petroli a l'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica.

En el desenvolupament de projectes internacionals i la recerca de nous mercats, l'èxit de les relacions comercials i les inversions requereix, sovint, d'unes nocions bàsiques sobre la societat, la cultura i el protocol dels negocis en aquests llocs. Evitar petits malentesos que puguin enterbolir la comunicació, conèixer l'altre i mostrar sensibilitat cap a certes claus culturals i socials del seu entorn, pot resultar determinant per al bon curs de les negociacions i la consolidació d'aliances.

L'objectiu d'aquest curs és proporcionar als professionals i empreses, que realitzen o estan interessats en realitzar negocis en aquestes regions, una sèrie de referents i eines que facilitin la comunicació, mitjançant el coneixement de les característiques del país on s'arriba, així com de les formes bàsiques de comportament social i econòmic que es donen en ell.

El curs està dividit en 4 mòduls, de 16 hores cadascun, als quals es poden matricular de forma independent:

1. ÀSIA ORIENTAL: el Japó, la Xina i Corea del Sud.
2. MAGRIB: Algèria, Marroc i Tunísia.
3. ÀSIA MERIDIONAL I CENTRAL: l'Índia, Pakistan i l'Iran.
4. CONSELL DE COOPERACIÓ DEL GOLF: Aràbia Saudita, Emirats i Qatar.

Continguts Generals:

Cadascun dels mòduls ofereix una introducció/contextualització de la política, cultura, societat i religió de cada regió i país. Igualment, es farà una aproximació a les economies i a les relacions econòmiques d'aquests països amb Espanya; s'examinarà el seu entorn de negocis, sistema jurídic i estructura empresarial, així com els aspectes que faciliten la realització de negocis i les relacions amb empreses i professionals d'aquests països (amb casos pràctics d'empreses i projectes). Els mòduls seran impartits per experts i professionals amb àmplia experiència directa en cadascuna de les regions i països.

Es lliurarà un certificat d'assistència per cada mòdul als alumnes.

INSCRIPCIÓ:

Per correu electrònic a: formacionmadrid@casaasia.es

Informació a enviar:
- Clau del curs (M1, M2, etc.)
- Nom complet de l'alumne
- Adreça postal completa (C / o Plça., Nº, C.P.)
- Número de DNI
- Telèfon mòbil de contacte
- E-mail de contacte

ÉS IMPRESCINDIBLE INSCRIURE I REBRE CONFIRMACIÓ ABANS DE REALITZAR L'INGRÉS.

L'import de la matrícula s'haurà d'abonar al compte corrent número 0182 6035 40 0201504747 del Banc BBVA, indicant en el "Assumpte":
* Clau del curs 
* Nom complet de l'alumne.

A continuació, s'haurà d'enviar una còpia del resguard de la transferència o ingrés al Centre Casa Àsia-Madrid per correu electrònic a formacionmadrid@casaasia.es

Baixes:

Un cop començat el curs, no es retornarà l'import de la matrícula; excepte en casos de força major demostrable.

Casa Àrab i Casa Àsia es reserven el dret de cancel·lar qualsevol curs en cas de no arribar a un mínim d'alumnes inscrits. En cas de cancel·lació, es procedirà al reemborsament de la matrícula.

Les dates i horaris proposats són susceptibles de variació.


PROGRAMA

SESSIÓ I - INTRODUCCIÓ I XERRADA INAUGURAL 22/04/19
Ponent per confirmar.

SESSIÓ II - SOCIETAT, CULTURA I RELIGIÓ 29/04/19
MONTSERRAT SIMON

* Vall de l'Indo: història compartida.
* Desenvolupament urbà i comercial a les planes del Ganges.
* Zoroastrisme i islam, influències socials.
* Marc cultural, religiós i social avui.

SESSIÓ III - MARC POLÍTIC 6/05/19
RUBEN CAMPS

La sessió se centrarà en oferir les claus fonamentals del marc polític dels dos principals països d'Àsia del Sud (Índia i Pakistan) i l'Iran en el context de l'Orient Mitjà des d'una perspectiva nacional, encara que amb referències a la situació geopolítica regional. El contingut donarà un marc de context històric però se centrarà en el moment actual i el paper del primer ministre Modi i el seu lideratge a l'Índia; les tensions pel control del poder polític entre la classe militar i la societat civil al Pakistan i les tensions internes a l'Iran entre el govern moderat del President Rouhani i els grups més conservadors dins del sistema.

* L'experiència política a l'Índia independent: Avenços i reptes per a la democràcia. El paper dels partits polítics.
* L'autocràcia militar al Pakistan i la resposta de la societat civil. Eleccions 2018.
* La victòria del primer ministre Modi i el BJP a les eleccions de 2014. Balanç del seu govern fins a l'actualitat.
* L'acord nuclear com a element de tensió regional i interna a l'Iran. Rols dels principals actors polítics nacionals.

SESSIÓ VI - MARC LEGAL I RELACIONS ECONÒMIQUES ÀSIA MERIDIONAL ESPANYA 13/05/19
CRISTOBAL ALVEAR

* Àsia Meridional i Espanya; Integració econòmica regional i relacions bilaterals.
* Anàlisi de l'entorn legal i del marc administratiu / Cas Pràctic: Triple talâq a l'Índia.
* Internacionalització a l'Índia / Cas pràctic: Zara (Inditex) a l'Índia. 

SESSIÓ VII - FER NEGOCIS A L'ÍNDIA 20/05/19
CRISTOBAL ALVEAR

* Aproximació a la cultura i organització empresarial a l'Índia
* Comportament del consumidor a l'Índia / Cas pràctic: McDonald 's a l'Índia.
* L'Índia tecnològica / Cas pràctic: Amazon a l'Índia.

SESSIÓ IV - MARC LEGAL I RELACIONS ECONÒMIQUES ÀSIA CENTRAL- ESPANYA 27/05/19
ALFRED KAVANNAGH

Iran com a país pont entre el món àrab i Àsia Central. Desafiaments i oportunitats.
* Aproximació a la diplomàcia cultural i política entre Espanya i la República Islàmica de l'Iran a l'edat moderna.
* Posicionament geoestratègic de l'Iran a l'Orient Mitjà.
* Relacions amb els països del Golf en funció de les majories / minories religioses. (Emirats Àrabs Units, Bahrain, Oman i Qatar).
* Interacció amb els estats veïns analitzades des de la perspectiva dels percentatges de confessió sunnita / xiïta.
* Pa-xiisme i neo-otomanismo: un examen de la qüestió. El desplaçament de l'eix geoestratègic al segle XXI i el seu impacte en les relacions amb els principals actors de l'Orient Mitjà.
* L'exportació de la República Islàmica de l'Iran. Balanç.

SESSIÓ V - FER NEGOCIS A L'IRAN 03/06/19
ALFRED KAVANNAGH

Cultura empresarial: Fer negocis a l'Iran. Percepció d'Europa pels empresaris iranians. Casos pràctics reals de negociació comercial.
* Antecedents històrics del sistema financer i bancari a l'Iran.
* Els cinc períodes en el sistema polític de la República Islàmica de l'Iran i el seu impacte en l'economia.
* Estratègies econòmiques governamentals. Els fideïcomisos (waqf) i les fundacions religioses (Bonyad). La banca islàmica.
* Marc jurídic actual i procediments de contractació.
* El ta'aruf (preliminars en la negociació) i la seva importància en el context comercial
Protocol: Relacions socials. Diferències culturals i religioses. L'àmbit de la privacitat.
* El viatge a l'Iran. Requisits, consells pràctics, mitjans de transport.
* Acceptant invitacions per dinars, sopars. Protocol en situacions diverses en funció de gènere, categoria social i rang.
* Situacions a evitar. Principals malentesos.

SESSIÓ VIII - FER NEGOCIS A PAKISTAN 10/05/19
CARMEN MORENO

* Aproximació a la cultura i organització empresarial al Pakistan.
* El projecte xinès de Corredor Econòmic al Pakistan i oportunitats de negocis en el sector energètic i d'infraestructures.
* L'expansió del consum: exportació i franquícies.

Ponents:

Montserrat Simón, és Llicenciada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un Postgrau en Història de les Religions per la Universitat de Barcelona i un Diploma en Sànscrit per la Banaras Hindu University (Índia). Entre 2006 i 2010 va viure a l'Índia un total de tres anys estudiant els principals textos de l'hinduisme i la cultura d'aquest país. Des de 2012 imparteix cursos sobre Filosofies orientals i més específicament sobre hinduisme. En l'actualitat es dedica també a l'Assessorament filosòfic d'enfocament sapiencial i és docent en la formació de ioga que ofereix la Comunitat de Madrid acord amb el Reial Decret 1076/2012 de 13 de juliol. Publica habitualment articles de divulgació filosòfica en algunes revistes i blocs.

Rubén Campos és coordinador de Programes al Club de Madrid, investigador sènior associat del Reial Institut Elcano, i professor en diferents cursos de postgrau d'universitats espanyoles. Ha estat coordinador de continguts del Màster de Relacions Internacionals i Comunicació de la Universitat Complutense de Madrid. És especialista en les relacions internacionals d'Àsia del Sud i Sud-est Asiàtic, així com sobre política exterior d'Espanya i la UE cap a aquestes regions, amb especial enfocament en l'Índia com a actor emergent en el sistema internacional. D'altra banda, com a expert en democratització i moviments polítics noviolents a més del seu treball al Club de Madrid, forma part del consell assessor de l'Institut Internacional d'Acció Noviolenta (NOVACT) i ha preparat informes per als governs basc i català, per a la Unió Europea, i per l'ONG Nonviolent Peace Force, entre d'altres.

Els seus treballs d'investigació relacionats amb l'Índia i les regions de l'Àsia del Sud i el Sud-est Asiàtic han estat publicats per diferents universitats com la Complutense de Madrid o la Universitat del País Basc, institucions com Casa Àsia, CIDOB, Fundació Alternatives, l'Institut Català internacional per la Pau o el Reial Institut Elcano.

Alfred Gutiérrez-Kavanagh és Doctor Europeu per la Universitat Complutense i la Accademia di Belle Arti di Venezia. Advocat especialitzat en dret mercantil internacional. MBA. Premi extraordinari de Llicenciatura per la Facultat de Belles Arts de Madrid (2000). Professor de Traducció Especialitzada i de Relacions Internacionals (Middle East) a la Universitat Pontifícia de Comillas (UPC). Especialista en dret comparat, ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional a l'anàlisi dels sistemes jurídics i polítics islàmics, centrant-se en la República Islàmica de l'Iran. Diplomat en llengua i literatura persa per l'Institut Dehkhoda de Teheran, ha cursat estudis de postgrau a la prestigiosa universitat 'Albereda Tabetabe'i de l'Iran. Expert Universitari en Llengües Indoeuropeas per la Universitat de Salamanca (branca Avéstico i Sànscrit). És autor de nombroses publicacions relatives a estudis sobre diplomàcia cultural entre Occident i Orient Mitjà, particularment Iran. Entre les més recents, «l'Iran per Dins. L'Altra història », publicat per José J. de Olañeta el 2010 i« El Viatge a Pèrsia »(2012), obra que analitza les relacions entre Europa i l'Iran al llarg de la història.

Cristóbal Alvear és consultor legal, institucional i de negocis per Àsia Meridional, professor associat del IE Law School i expert col·laborador de Casa Àsia. Cristóbal ha estat delegat a l'Índia de la Fundació Consell Espanya-Índia, oficial consular de l'Ambaixada d'Espanya a Nova Delhi i emprenedor en el sector tèxtil indi. Llicenciat en Dret i Administració d'Empreses per la Universitat Pablo de Olavide, i màster en Relacions Internacionals i Diplomàcia per l'Escola Diplomàtica de Madrid, ha estat ponent convidat del Leadership Sèries de Symbiosis University, Pune (Índia), de l'EAE Business School i del centre d'Estudis Asiàtics de la Universitat de Valladolid. En l'actualitat resideix i treballa a Àsia Meridional.

Carmen Moreno, Diplomàtica, Llicenciada en Dret, Màster a la Xina Contemporània i Relacions Internacionals (UOC), Postgrau en Conflictes Armats, Polítics i Socials (UOC). És Directora Adjunta de Casa Àsia (Madrid), i Representant Especial per a l'Afganistan-Pakistan i el Procés ASEM. Ha estat Ambaixadora a Tailàndia, (2012-2017), directora de Cooperació per a Àsia, Àfrica i Europa Oriental l'AECID (2008-2012), i ha estat destinada a les ambaixades d'Espanya a la Xina, Índia, el Pakistan, Malàisia i Cuba.

Data
22/04/2019 > 10/06/2019
Horari
Tots els dilluns, del 22 d'abril al 10 de juny de 2019 de 19.00 h a 21.00 h. (Total de 16 hores).
Lloc
Casa Árabe
c/ Alcalá 62
Madrid
Entrada
Preu: 220 euros.
Organitza
Casa Àsia i Casa Árabe

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest