Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Educació > Curs de protocol i cultura dels negocis als països àrabs i Àsia. Mòdul 1: Àsia Oriental: Japó, Xina i Corea del Sud

Curs de protocol i cultura dels negocis als països àrabs i Àsia. Mòdul 1: Àsia Oriental: Japó, Xina i Corea del Sud

Jornada:

Casa Àsia i Casa Àrab coorganitzen aquest any una nova edició del curs sobre Introducció al Protocol i Cultura dels Negocis en els països àrabs i Àsia, dues de les regions amb més potencial de creixement per a les empreses espanyoles en un escenari global de consolidació econòmica, liderada pels països asiàtics i aquells exportadors de petroli a l'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica.

En el desenvolupament de projectes internacionals i la recerca de nous mercats, l'èxit de les relacions comercials i les inversions requereix, sovint, d'unes nocions bàsiques sobre la societat, la cultura i el protocol dels negocis en aquests llocs. Evitar petits malentesos que puguin enterbolir la comunicació, conèixer l'altre i mostrar sensibilitat cap a certes claus culturals i socials del seu entorn, pot resultar determinant per al bon curs de les negociacions i la consolidació d'aliances.

L'objectiu d'aquest curs és proporcionar als professionals i empreses, que realitzen o estan interessats en realitzar negocis en aquestes regions, una sèrie de referents i eines que facilitin la comunicació, mitjançant el coneixement de les característiques del país on s'arriba, així com de les formes bàsiques de comportament social i econòmic que es donen en ell.

El curs està dividit en 4 mòduls, de 16 hores cadascun, als quals es poden matricular de forma independent:

1. ÀSIA ORIENTAL: el Japó, la Xina i Corea del Sud.
2. MAGRIB: Algèria, Marroc i Tunísia.
3. ÀSIA MERIDIONAL I CENTRAL: l'Índia, Pakistan i l'Iran.
4. CONSELL DE COOPERACIÓ DEL GOLF: Aràbia Saudita, Emirats i Qatar.

Continguts Generals:

Cadascun dels mòduls ofereix una introducció/contextualització de la política, cultura, societat i religió de cada regió i país. Igualment, es farà una aproximació a les economies i a les relacions econòmiques d'aquests països amb Espanya; s'examinarà el seu entorn de negocis, sistema jurídic i estructura empresarial, així com els aspectes que faciliten la realització de negocis i les relacions amb empreses i professionals d'aquests països (amb casos pràctics d'empreses i projectes). Els mòduls seran impartits per experts i professionals amb àmplia experiència directa en cadascuna de les regions i països.

Es lliurarà un certificat d'assistència per cada mòdul als alumnes.

INSCRIPCIÓ:

Per correu electrònic a: formacionmadrid@casaasia.es

Informació a enviar:
- Clau del curs (M1, M2, etc.)
- Nom complet de l'alumne
- Adreça postal completa (C / o Plça., Nº, C.P.)
- Número de DNI
- Telèfon mòbil de contacte
- E-mail de contacte

ÉS IMPRESCINDIBLE INSCRIURE I REBRE CONFIRMACIÓ ABANS DE REALITZAR L'INGRÉS.

L'import de la matrícula s'haurà d'abonar al compte corrent número 0182 6035 40 0201504747 del Banc BBVA, indicant en el "Assumpte":
* Clau del curs
* Nom complet de l'alumne.

A continuació, s'haurà d'enviar una còpia del resguard de la transferència o ingrés al Centre Casa Àsia-Madrid per correu electrònic a formacionmadrid@casaasia.es

Baixes:

Un cop començat el curs, no es retornarà l'import de la matrícula; excepte en casos de força major demostrable.

Casa Àrab i Casa Àsia es reserven el dret de cancel·lar qualsevol curs en cas de no arribar a un mínim d'alumnes inscrits. En cas de cancel·lació, es procedirà al reemborsament de la matrícula.

Les dates i horaris proposats són susceptibles de variació.

 

PROGRAMA

SESSIÓ I - INTRODUCCIÓ I XERRADA INAUGURAL 22/01/19
Ponent per confirmar.

SESSIÓ II - SOCIETAT, CULTURA I RELIGIÓ 29/01/19
CRISTINA MONTIEL

* Pensament i religió a l'Àsia Oriental. La seva influència en el món dels negocis.
* Societat i cultura a l'Àsia Oriental. Gustos i perfils dels consumidors.

SESSIÓ III - MARC POLÍTIC 05/02/19
MARIO ESTEBAN

* Anàlisi de l'evolució dels principals sistemes polítics de l'Àsia Oriental
* Anàlisi dels conflictes i processos d'integració regionals
* Anàlisi del posicionament dels països de la zona davant la creixent rivalitat entre la Xina i els Estats Units.

SESSIÓ IV - MARC LEGAL 12/02/19
JUDITH PADROS

* Introducció al marc legal
* Marc legal per a Inversions estrangeres: Vies d'implantació.
o Requisits, impostos, obligacions i timings
o Recursos Humans
o Comparativa, avantatges i desavantatges
* Barreres operatives
o la Xina (Sistema de canvi a la Xina i el flux de capitals)
o el Japó vs Corea
* El paper dels hubs asiàtics: Hong Kong i Singapur
* Casos pràctics

SESSIÓ V - RELACIONS ECONÒMIQUES AMB ESPANYA 19/02/19
CRISTINA MONTIEL

* Relacions comercials entre Espanya i Àsia Oriental.
* Inversions espanyoles i presència empresarial a l'Àsia Oriental.
* Oportunitats de negoci.
* Inversions d'Àsia Oriental a Espanya.

SESSIÓ VI- FER NEGOCIS AL JAPÓ 26/02/19
ANA MARIA GOY YAMAMOTO

La sessió abastarà diferents aspectes del protocol i la negociació al Japó prenent la base cultural i com aquestes influeixen en les tècniques de negociació aplicades al món corporatiu japonès:
* Omotenashi com a raó de ser
* Existeix una cultura corporativa japonesa?
* Protocol de negociació
* Espai públic i espai privat
* Fases de la negociació
* Aspectes legals a tenir en compte
* Altres dimensions protocol·làries (temps informals formals)

SESSIÓ VII - FER NEGOCIS A LA XINA 05/03/19
RAQUEL LATORRE

* Entorn econòmic i trets socioculturals
* Conceptes bàsics de la cultura empresarial xinesa
* La importància de les relacions socials
* Estratègies de negociació i escenaris a evitar
* Protocol en reunions i menjars de negocis
* Costums, curiositats i consells pràctics

SESSIÓ VIII - FER NEGOCIS A COREAL DEL SUD 12/03/19
EUNSOOK YANG

* Aspectes generals de Corea. Història breu i el desenvolupament polític de Corea.
* Desenvolupament econòmic de Corea / ambient d'inversió estrangera
* Cultura de corea i mentalitat dels coreans
* Els modals i les normes protocol·làries per fer negocis a Corea

PONENTS:

Cristina Montiel és Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleó, Màster en Dret de les Telecomunicacions per la Universitat Pontifícia de Comillas (ICADE), International Marketing Degree per la Universitat de Wisconsin GB i Màster en Gestió Internacional de l'Empresa per l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX). En el marc de les beques de la Fundació ICO per a la Xina ha estudiat durant dos anys l'idioma i la cultura empresarial xinesa a la Universitat Internacional d'Economia i Comerç (UIBE) ia la Universitat de Peking (PKU). Ha treballat com a consultora a l'Oficina Econòmica i Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Seül ajudant a les empreses espanyoles en les seves estratègies d'internacionalització al mercat coreà. És co-autora del "Any de la República de Corea a Espanya 2007" i autora de diversos estudis de mercat sobre Corea del Sud. Ha col·laborat en l'organització de diverses edicions del Fòrum Espanya-Corea i al programa cultural entre Corea i Espanya "Noves cultures urbanes · 2010". Va treballar com a coordinadora del departament de Programes Econòmics i Cooperació de Casa Àsia durant sis anys i és professora convidada en diverses institucions. Així mateix, ha col·laborat amb la Comissió Europea en l'assessorament del programa i en els cursos de formació del EU inici Programme amb el Japó i Corea del Sud i ha estat consultora en l'avaluació de l'Executive Training Programme to Korea (ETPK) de la Comissió Europea. Assessora a empreses espanyoles en els seus plans d'internacionalització a la Xina i Corea del Sud, i a empreses asiàtiques en la seva implantació i processos d'inversió a Espanya.

Mario Esteban Rodríguez, Doctor en Ciències Polítiques i Màster en Política Asiàtica (SOAS). És Professor Titular al Centre d'Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Madrid i Investigador Principal (Àsia-Pacífic) del Reial Institut Elcano. Ha estat professor visitant a la Beijing Foreign Studies University i investigador visitant a la Chinese Academy of Social Sciences i en la National Chengchi University. Ha dirigit projectes d'investigació finançats per diferents institucions com el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, el Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació, la Korea Foundation, i el Parlament Europeu. Les seves investigacions sobre la política internacional d'Àsia Oriental, les relacions UE-Àsia Oriental, i la política domèstica i exterior de la Xina han estat publicades en revistes acadèmiques com The Journal of Contemporary Xina, Xina Quarterly, Journal of Current Chinese Affairs, African and Asian Studies, Chinese Political Science Review, and The European Journal of East Asian Studies i en editorials com Oxford University Press, i Routledge.

Judith Padrós Rombouts compta amb 20 anys d'experiència en l'assessorament internacional a empreses ia l'entrada i consolidació de nous mercats. Llicenciada en Màrqueting i Negocis Internacionals per la Universitat Pompeu Fabra (ESCI), i amb un Postgrau en Estudis d'Àsia Pacífic per la UB, va viure a Tailàndia fins a l'any 2000 i des de llavors ha viatjat constantment a Àsia. La seva experiència s'ha desenvolupat en diferents projectes, i indústries amb abast internacional, que li ha permès adquirir les eines per assessorar empreses estrangeres en els seus passos d'entrada i estructuració operativa en els mercats asiàtics. Actualment és la responsable per a Espanya de P & P, assessoria internacional amb seu central a Hong Kong i oficines a 9 ciutats a Àsia, que assessora a empreses de tot el món a complir amb la regulació local dels mercats en què opera.

Ana M. Goy Yamamoto, professora d'Economia i Gestió Empresarial del Japó a la Universitat Autònoma de Madrid. Doctora en Investigació Comercial (UAM), especialista universitària en Sociologia del Consum (UCM) i llicenciada en CC. Empresarials i Econòmiques (UAM). Membre del Centre d'Estudis d'Àsia Oriental (UAM) i professora visitant a l'Institut d'Empresa (IE). Ha realitzat estades de recerca a les Universitats d'Erasmus de Rotterdam, Hitotsubashi Graduate School of Commerce, Osaka University, Deutsches Institut für Japanstudien i ha estat membre associat del Heidelberg University Clúster of Excellence Àsia-Europe. Ha col·laborat també en l'elaboració d'informes amb l'Observatori de Política Exterior d'Espanya (OPEX). Té nombroses publicacions sobre economia japonesa i asiàtica en general, comportament del consumidor, societat i política energètica.

Raquel Latorre és Llicenciada en Periodisme i Estudis d'Àsia Oriental. És directora de formació de l'escola Xindongfang, docent a la Universitat Nacional d'Educació a Distància, consultora i formadora de Casa Àsia. Posseeix una extensa trajectòria professional dedicada a la comunicació i l'entorn empresarial, tant a la Xina com a Espanya. Va completar els seus estudis a la Universitat de Beijing (Pequín Daxue), a la Universitat Normal de Xangai (Shifang Daxue) ia l'Institut CEIBS de Xangai. Després de diversos anys d'estada a la Xina treballant com a responsable de projectes per a empreses del país, s'ha especialitzat en Cultura empresarial i Protocol xinès i imparteix formació i assessorament en empreses i entitats públiques i privades.

Eunsook Yang, doctora en Relacions Internacionals per la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Professora d'estudis coreans a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). Ha estat professora d'Estudis Interculturals a l'Escola d'Organització Industrial (EOI) i en Samsung Espanya. Directora del programa, "Diploma d'Estudis Coreans" a l'Institut Complutense d'Estudis Internacionals (ICEI) de la UCM. Publicacions: Autora del llibre "Corea: Història d'un procés de reunificació" i diversos articles sobre Corea en revistes internacionals i centres investigacions: Unitat d'Investigació sobre Seguretat i Cooperació (UNISCI) de UCM, Observatori de Política Exterior d'Espanya (OPEX) i Reial Institut Elcano.

 

Data
22/01/2019 > 12/03/2019
Horari
Des de el 22 de gener al 12 de març de 2018. Els dimarts, de 19.00 h a 21.00 h.
8 sessions de 2 hores, total de 16 hores.
Lloc
Casa Árabe
c/ Alcalá 62
Madrid
Entrada
Preu: 220 euros.
Organitza
Casa Àsia i Casa Árabe

Documents

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest