Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Curs: "Geografies d'un món global. Ombres d'orient i occident en l'art, la literatura i el cinema dels segles XX i XXI"

Curs: "Geografies d'un món global. Ombres d'orient i occident en l'art, la literatura i el cinema dels segles XX i XXI"

Curso:

Seguint les grans línies fundacionals del projecte expositiu de la Fundació Joan March l'any passat (EL PRINCIPIO ASIA | Xina, el Japó i l'Índia i l'art contemporani a Espanya / 1957-2017), es tractarà de presentar un cos teòric que es desenvoluparà en diferents vessants, a partir del diàleg orient occident existent i de la construcció discursiva dels corresponents intercanvis que s'han derivat, per valorar el seu abast en l'actualitat.

Es tracta de posar en mans de l'alumne instruments imprescindibles per qüestionar l'existència o inexistència d'una relació reversible que s'adopta com òbvia, quan en molts casos no deixa de plantejar seriosos interrogants sobre la veritat o falsedat d'analogies, similituds i diferències entre mons i cultures que es remunten fins a l'antiguitat en tots els camps d'activitat.

El curs que es presenta pretén abastar aquest diàleg des d'un discurs multidisciplinari que aborda la història del pensament oriental i occidental, l'art, la literatura i el cinema, centrant-se en els segles XX i XXI, tenint en compte que la història del pensament ha de ser una història global que posi en relleu les correspondències o dissidències entre tradicions filosòfiques, literàries i artístiques d'orient i occident.

La geografia física, humana, política i econòmica posa en relació l'espai i el temps, a partir del gir cultural de la geografia, considerant que el seu aprenentatge és clau per entendre la importància d'una determinada localització i el nus d'interrelacions que es genera amb les diferents migracions que se succeeixen en el transcurs del segle XX.

Si la geografia d'Àsia és un dels elements fonamentals a tenir en compte en aquest curs, no ho són menys les filosofies del continent i la seva relació amb Europa i des d'Europa cap a Àsia, les arrels s'enfonsen en el passat, però la actualització és un dels reptes que es vol abordar. Vivim en un món global, on no obstant les fronteres físiques i lingüístiques en lloc de erosionar-s'han reforçat i fins i tot militaritzat en alguns casos.

La globalització ha suposat un canvi de perspectiva en tots els àmbits, però al seu torn ha intensificat la defensa de la identitat cultural dels seus agents, exigint una revisió permanent del potencial derivat de les relacions interculturals que les noves tecnologies de la informació i de la comunicació han facilitat.

El curs s'estructura en aquesta primera fase en un cos teòric (I) on s'abordarà la geografia i la història del present (llengua, cultura i identitat) d'Àsia tenint en compte la repercussió de les influències recíproques derivades d'aquestes relacions entre Europa i Àsia, i un cos pràctic (II), a partir de la visita als estudis de diversos artistes amb qui es mantindrà un diàleg en el qual podran participar tots els alumnes.

Data
08/02/2019 > 14/06/2019
Horari
Els divendres, des de el 08/02/19 al 14/06/19, de 19.00 h a 20.30 h.
Total de 27 hores, 18 sessions d'1.5 hores.
NO hi haurà classe el divendres 19 d'abril de 2019.

L'ordre de les sessions es comunicarà als alumnes al primer dia del curs.
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor 69, 1ª planta
Madrid
Entrada
170 euros.
Organitza
Casa Àsia

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest