Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Xerrada-demostració: "L'art de l'amezaiku, escultures de caramel japoneses"

Xerrada-demostració: "L'art de l'amezaiku, escultures de caramel japoneses"

Charla-demostración:

L'artesà i especialista del Taller Ameshin de Tòquio, Shinri Tezuka, presentarà en aquesta xerrada-demostració l'art mil·lenari de les escultures de caramel japoneses en què podrem observar la rapidesa i precisió que requereix aquesta tècnica tradicional, els orígens de la qual es remunten a fa 1300 anys.

Encara que aquest art es va originar al segle VIII, va ser en el període Edo (segle XVIII-XIX) quan els artesans van començar a fer demostracions al carrer per cridar l'atenció de la gent, convertint-se així en una forma d'entreteniment molt apreciada per les classes populars.

Tezuka mostrarà el procés de creació d'aquestes delicades figures, per a les quals es requereix escalfar la pasta de caramel fins a aproximadament 90ºC i donar-li forma en només uns minuts, ja que el material s'endureix ràpidament. La bola de caramel es col·loca a la punta d'una vareta i es modela, tallant i estirant amb les mans i amb tisores tradicionals japoneses.

A més a més, tractarà tant les últimes innovacions en el camp com les tècniques que s'han transmès generació rere generació sense interrupcions, uns processos dels quals no existeixen documents detallats en tractar d'una subcultura popular.

19.00 h Paraules de benvinguda:
Naohito Watanabe, cònsol general del Japó a Barcelona

19.10 h Presenta:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

19.10 h Xerrada demostració a càrrec de:

Shinri Tezuka (1989 prefectura de Chiba, Japó). Des de la seva infància s'ha dedicat a l'estudi i treball en arts plàstiques com l'escultura. A partir del 2010 es dedica per complet a l'amezaiku, oferint demostracions, tallers i encàrrecs a mida per tot Japó sota la marca Amezaiku Ameshin. Les seves peces més representatives són peixos preciosos de colors transparents, que van revolucionar l'àmbit del amezaiku ja que fins llavors s'havia treballat únicament amb pasta blanca no transparent. Al 2013 va fundra el primer establiment i taller de'Ameshin al barri toquiota d'Asakusa. Actualment es dedica també a formar a nou aprenents.

Ameshin és un grup d'experts en l'art tradicional de l'amezaiku, les tècniques del qual pretenen preservar, alhora que exploren el desenvolupament de noves formes d'expressió.

Els artesans dedicats a l'amezaiku són cada vegada menys en l'actualitat i és per això que una de les missions principals d'Ameshin és preservar aquesta tradició i les seves tècniques. En paral·lel, es dediquen a desenvolupar peces innovadores mai vistes fins al moment. Al 2013 el grup va fundar el seu primer establiment al barri d'Asakusa (Tòquio) i posteriorment va obrir una segona botiga als peus de l'edifici Tòquio Sky Tree, al centre comercial Tòquio Solamachi. Gràcies a l'èxit de les dues, recentment ha traslladat i ampliat la botiga original, actualment situada a prop del temple Sensoji, al mateix barri d'Asakusa.

El seu rang d'activitats inclou la creació i venda d'amezaiku, demostracions, fabricació sota comanda i tallers participatius. També s'han dut a terme demostracions i tallers d'en altres punts del país i a l'estranger, així com exposicions al voltant de les seves peces.Data
26/02/2019 19:00 h
Horari
Dimarts 26 de febrer de 2019 de 19.00 h a 20.30 h
Lloc
Can Jaumandreu
c/ Perú, 52
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Consulat General del Japó a Barcelona i Casa Àsia.
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest