Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Política i Societat > Cicle de conferències amb corresponsals a l’Àsia. Isidre Ambrós i Joaquim Luna: "La influència xinesa en l'evolució de Corea del Nord"

Cicle de conferències amb corresponsals a l’Àsia. Isidre Ambrós i Joaquim Luna: "La influència xinesa en l'evolució de Corea del Nord"

Ciclo de conferencias con corresponsales en Asia. Isidre Ambrós y Joaquín Luna:

El procés de distensió a la península coreana iniciat amb la celebració de dues cimeres (juny 2018/febrer 2019) i el paper que han exercit tant la Xina com els Estats Units amb el règim de Corea del Nord, serà analitzat pels periodistes Isidre Ambrós i Joaquim Luna, que han estat corresponsals per a La Vanguardia a la Xina i els Estats Units, respectivament, en el marc d’una conferència que tindrà lloc el dilluns 29 d'abril (11.00 h) a l’auditori del Campus de Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.

Corea del Nord és el país més hermètic del planeta. Ningú en sap pràcticament res excepte allò que els seus dirigents permeten transmetre, que és molt poc, d'altra banda. En el darrer any i mig, però, el règim que lidera Kim Jong-un ha iniciat una tímida obertura establint canals de diàleg amb la seva veïna Corea del Sud i protagonitzant dues històriques cimeres amb els Estats Units, el seu enemic des de la guerra de Corea de 1950-1953.

Aquesta iniciativa nord-coreana, que l'ha portat d'amenaçar al món amb els seus míssils i el seu arsenal nuclear a seure’s amb Donald Trump, constitueix un important canvi d'actitud del règim de Pyongyang, en què ha jugat un paper fonamental la diplomàcia xinesa.

Xina ha estat durant molts anys l'únic aliat de Corea del Nord, el seu interlocutor davant la comunitat internacional i el país que més s'ha esforçat a fomentar el diàleg i una sortida negociada al conflicte que enfronta Pyongyang amb Corea del Sud i els Estats Units, amb l'objectiu d'aconseguir la distensió a la península coreana.

L'objectiu d'aquesta conferència és explicar el paper que exerceix la Xina en l'encara tímida evolució de Corea del Nord i intentar analitzar el futur que es perfila per a aquesta regió del nord-est d'Àsia. També s’abordarà els interessos dels Estats Units en tot aquest procés.

Aquesta conferència, que organitza Casa Àsia i els Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'emmarca dins el Cicle de Conferències amb Corresponsals a l’Àsia, que es va inaugurar l'any passat a la seu de Casa Àsia a Barcelona amb Zigor Aldama, corresponsal de Vocento regional a l’Àsia i Sergi Vicente, director de Betevé i ex corresponsal de TV3 a la Xina, i va continuar amb una segona xerrada a Madrid a càrrec de Víctor M. Olazábal, corresponsal del Sud d'Àsia per El Mundo i la Cadena ser, i José Luis Paniagua , delegat de l'Agència Efe per al Sud d'Àsia.

Paraules de benvinguda:
Carles Pont, director del Grau en Periodisme. Facultat de Comunicació. UPF
David Navarro, director general de Casa Àsia

Modera:
Christopher Tulloch, director del Master en Periodisme Polític Internacional de la BSM-UPF.

Participen:
Isidre Ambrós, periodista, ex corresponsal de La Vanguardia a la Xina
Joaquim Luna, periodista, ex corresponsal de La Vanguardia als Estats Units

INSCRIPCIONS ONLINE.

Perfils biogràfics:

Isidre Ambrós (Barcelona, 1956). Periodista. Expert en assumptes polítics i econòmics d'Àsia-Pacífic i Europa. Ha treballat per al diari La Vanguardia des de 1984 fins a l'estiu del 2018. Ha estat corresponsal per a aquest diari a Hong Kong (2015-2018), Pequín (2008-2015), Berlín (2007-2008) i abans a Brussel·les (1990- 1998). És autor dels llibres 30 Europes (2004) i Management mediterrani. Una alternativa al management anglosaxó (2003). És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Joaquim Luna (Barcelona, 1958). Periodista. Ha treballat a Europa Press Catalunya (1981-1982) ia La Vanguardia des de 1982, on ha estat corresponsal a Hong Kong (1987-1993), Washington (1993-1996) i París (1996-2000). Ha cobert esdeveniments clau de la història del segle XX i XXI com la revolta de Tiananmen (1989), la fi de l'ocupació vietnamita de Cambodja, el tsunami i la crisi nuclear al Japó, els atemptats de Nova York de l'11-S, la guerra de Kuwait i l'Iraq, les eleccions presidencials dels Estats Units (1996, 2000 i 2008), la revolta de Tahrir i el cop d'estat a Egipte, les eleccions presidencials franceses de 2002 i 2012, els Jocs Olímpics de Seül, Barcelona, Atlanta i Atenes, els Mundials de Futbol de 1996 i 2000, entre d'altres.

Data
29/04/2019 11:00 h
Horari
Dilluns 29 d'abril a les 11.00 h
Lloc
Auditori del Campus de Comunicació – Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra
Carrer de Roc Boronat, 138
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta. INSCRIPCIONS ONLINE.
Organitza
Casa Àsia i Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest